www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κέικ Black forest


Υλικά

  • Για τη βάση:
    • 300 γρ. ζάχαρη
    • 160 γρ. αλεύρι
    • 160 γρ. κορνφλάουρ
    • 4 κουταλιές κακάο
    • 8 αυγά
    • 60 ml. λικέρ kirsch
  • Για την γέμιση:
    • 1,5 λίτρο κρέμα γάλακτος
    • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 700 γρ. γλυκό βύσσινο στραγγισμένο
  • Για τη γαρνιτούρα: 200 γρ. κουβερτούρα



Ετοιμασία

Βάση:
  1. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών και χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  2. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις, κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας μια πλαστική σπάτουλα.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορνφλάουρ και το κακάο και κοσκινίζουμε το μείγμα αυτό μέσα στη μαρέγκα.
  4. Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  5. Απλώνουμε ένα λαδόχαρτο στον πάτο μιας φόρμας για κέικ (διαμέτρου 26-28 εκ.), από αυτές που βγαίνει ο πάτος, ρίχνουμε τον χυλό μέσα και ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για περίπου 50 λεπτά.
  6. Μόλις το κέικ είναι έτοιμο (βουτάμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και πρέπει να βγει καθαρή), το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια, με ένα κοφτερό μεγάλο μαχαίρι, κόβουμε το κέικ οριζόντια σε 4 φέτες, οι οποίες θα είναι οι στρώσεις για το τελικό γλυκό.
  7. Ραντίζουμε κάθε στρώση με το λικέρ kirsch.
Γέμιση:
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Χωρίζουμε την κρέμα και τα βύσσινα στα τέσσερα. Στρώνουμε από ένα τέταρτο του μείγματος σε κάθε κομμάτι κέικ, τοποθετώντας το ένα πάνω από το άλλο.
Γαρνιτούρα:
  1. Με το ειδικό εργαλείο με το οποίο καθαρίζουμε τις πατάτες ξύνουμε την κουβερτούρα και γαρνίρουμε το κέικ με τα τρίμματα.
  2. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να "κάτσει" καλά και σερβίρουμε.

Τη συνταγή συνιστά: η Ιωαννίδου Αναστασία

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Juanita La Quejica  25 / 5 / 2006
    Ωραίο!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Μυρτώ  25 / 5 / 2006
      Απορία: το 1.5 λίτρο κρέμα γάλακτος μπορεί να αντικατασταθεί με 
      κάτι λιγότερο εκρηκτικό σε θερμίδες?

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: Αντιγόνη  25 / 5 / 2006
        Δεν θα το συνιστούσα. Η black forest απαιτεί φρέσκια και αφράτη 
        σαντιγί και τίποτα άλλο. Αλλιώς δεν θα είναι black forest. 

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: Λένα  31 / 5 / 2006
         Αντικατέστησέ την με την φυτική «κρέμα γάλακτος», που 
        χρησιμοποιούμε στα νηστίσιμα. Κάνει αφράτη και πολύ γευστική 
        σαντιγί και χωρίς λιπαρά. 

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: ΜΑΡΙΑ  26 / 5 / 2006
    TI EINAI TO ΛΙΚΕΡ KIRSCH?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Juanita La Quejica  26 / 5 / 2006
      Ένα είδος brandy από κουκούτσια κερασιών. 
      
      Μισή δόση kirsch, μισή limoncello, τριμμένος πάγος και ... 
      έφυγες!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: MAPIA  29 / 5 / 2006
    ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟ KIRSCH?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Juanita La Quejica  29 / 5 / 2006
      Πες και κανένα ευχαριστώ καλέ!
      
      Σε κάβες και στα μεγάλα σούπερ μάρκετς (στο γαλλικό είχα βρει 
      παλαιότερα).

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: ΝΑΣΙΑ  6 / 8 / 2006
    ΑΧ!!! ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΧΥΝΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΟΣ ΕΨΑΧΝΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Κέικ Black forest
    Από: ΆνναΚ  4 / 9 / 2006
    Βρε παιδιά ωραίο....δεν λέω....
    Αλλά 8 αυγά??

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Κέικ Black forest
      Από: Άννα  4 / 9 / 2006
      Γειά σου συνονόματη,
      μπορείς να αντικαταστήσεις τα αυγά με άλλο (π.χ. στα καταστήματα
      με βιολογικά είδη υπάρχουν σκευάσματα) αλλά εγώ συνήθως στις
      συνταγές κόβω αυγά. Προς το παρόν δεν έχω δει διαφορά, καλά
      προσέχω και που το κάνω, δεν κόβω αυγά στους μπεζέδες! Στη
      συγκεκριμένη συνταγή δεν βλέπω γιατί να μην γίνει και με 4
      κρόκους. Προσπάθησέ το και πες μς και εμάς.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Κέικ Black forest
        Από: Eva  5 / 9 / 2006
        Αν είναι να φάμε μια μπλακ φορεστ και να την νιώσουμε στον ουρανίσκο , ε, τότε τα θέλει τα αυγά της!! εξάλλου, θα κρατηθούμε στο έν ακομμάτι...αλλιώς θα καταλήξουμε στις συνταγές light και για αυτό!!! καλή όρεξη!!!
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.