Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κέικ Black forest
Υλικά
- Για τη βάση:
- 300 γρ. ζάχαρη
- 160 γρ. αλεύρι
- 160 γρ. κορνφλάουρ
- 4 κουταλιές κακάο
- 8 αυγά
- 60 ml. λικέρ kirsch
- Για την γέμιση:
- 1,5 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 700 γρ. γλυκό βύσσινο στραγγισμένο
- Για τη γαρνιτούρα: 200 γρ. κουβερτούρα
|
|
Ετοιμασία
Βάση:
- Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών και χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις, κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας μια πλαστική σπάτουλα.
- Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορνφλάουρ και το κακάο και κοσκινίζουμε το μείγμα αυτό μέσα στη μαρέγκα.
- Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Απλώνουμε ένα λαδόχαρτο στον πάτο μιας φόρμας για κέικ (διαμέτρου 26-28 εκ.), από αυτές που βγαίνει ο πάτος, ρίχνουμε τον χυλό μέσα και ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για περίπου 50 λεπτά.
- Μόλις το κέικ είναι έτοιμο (βουτάμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και πρέπει να βγει καθαρή), το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια, με ένα κοφτερό μεγάλο μαχαίρι, κόβουμε το κέικ οριζόντια σε 4
φέτες, οι οποίες θα είναι οι στρώσεις για το τελικό γλυκό.
- Ραντίζουμε κάθε στρώση με το λικέρ kirsch.
Γέμιση:
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Χωρίζουμε την κρέμα και τα βύσσινα στα τέσσερα. Στρώνουμε από ένα τέταρτο του μείγματος σε κάθε κομμάτι κέικ, τοποθετώντας το ένα πάνω από το άλλο.
Γαρνιτούρα:
- Με το ειδικό εργαλείο με το οποίο καθαρίζουμε τις πατάτες ξύνουμε την κουβερτούρα και γαρνίρουμε το κέικ με τα τρίμματα.
- Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να "κάτσει" καλά και σερβίρουμε.
Τη συνταγή συνιστά: η Ιωαννίδου Αναστασία
|
|