Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παγωτό κρέμα με μαστίχα
Υλικά
- 1 ermol ή μόρφατ
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- Από 1 σακουλάκι μαστίχα χρησιμοποιώ το 1/2 έως 3/4.
- 1 πρέζα μαχλέπι
- Λίγη ζάχαρη
- Αμύγδαλα καβουρδισμένα
- Κερασάκια γλασέ
- Σιρόπι βύσσινο
- Προαιρετικά Garni Γιώτη
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε καλά το ermol αφού πρώτα το έχουμε βάλει στο ψυγείο για ώρες.
- Ρίχνουμε το ζαχαρούχο, συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το μαχλέπι και τη
μαστίχα κοπανισμένη στο multi με λίγη ζάχαρη.
- Το βάζουμε στην κατάψυξη και δύο ώρες μετά το ξαναχτυπάμε.
- Ρίχνουμε από πάνω σιρόπι βύσσινο, ξηρούς καρπούς και τα κερασάκια κομμένα σε
κομματάκια.
- Ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά δύο φορές, ξαναρίχνουμε ξηρούς καρπούς και
κερασάκια και τελειώνουμε με το Garni.
Είναι απίθανο και ιδανικό για όλα τα γούστα.
Τη συνταγή συνιστά: η Γιούλη Μποϊντά (δικής της εμπνεύσεως)
|
|