Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Cheesecake της γιαγιάς Ευαγγελίας
Υλικά
- Για την βάση μπισκότου:
-
- 2 πακέτα πτι-μπερ
- 2 κουταλιές βιτάμ λιωμένο
- Για την κρεμα:
-
- 1 τετράγωνο βιτάμ
- 1 ζελέ λεμόνι
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 1 κουτί alsa top(διπλό)
- 1 κουτί τυρί Φιλαδέλφεια(200 γρ.)
- 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα
|
|
Ετοιμασία
- θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με τις 2 κουταλιές βιταμ και τα στρώνουμε σε ένα τάπερ πιέζοντας με την πίσω μεριά ενός κουταλιού.
- Διαλύουμε το ζελέ και την ζάχαρη σ'ενα ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε να
κρυώσει.
- Χτυπάμε την alsa σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Χτυπάμε το τυρί και ρίχνουμε εναλλάξ μια κουταλιά ζελέ και μια κουταλιά alsa και τέλος ρίχνουμε το κονιάκ.
- Στρώνουμε το μίγμα πάνω από τα μπισκότα και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ώρες.
- Χτυπάμε την μαρμελάδα με ένα πιρούνι και την απλώνουμε πάνω στην κρέμα.
Τη συνταγή συνιστά: Η Ευαγγελία Χ.
|
|