Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κρέμα καταλάνα (αυθεντική)
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 6 κρόκοι αυγών
- 50 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 1 ξυλάκι κανέλλας
|
|
Ετοιμασία
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα 900 ml γάλα, τα ξύσματα και την κανέλλα.
- Μόλις βράσει τραβάμε απ΄τη φωτιά.
- Σε ένα μπασινάκι(μπολ) ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη πολύ καλά.
- Αφαιρούμε απ΄το γάλα την κανέλλα και τα ξύσματα και το προσθέτουμε μέσα στα αυγά
κορδόνι(σιγά-σιγά) ανακατεύοντας συνέχεια.
- Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύουμε το κορν φλαουρ με το υπόλοιπο γάλα (100 ml, το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα που βράζει και ανακατεύουμε να δέσει η κρέμα αλλά όχι να βράσει.
- Σερβίρουμε σε ατομικά φορμάκια, αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ψυγείο(συντήρηση για 3 ώρες περίπου).
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ακατέργαστη και καίμε με φλόγιστρο ή σε πολύ δυνατό
προθερμασμένο γκριλ.
Αν το κάψιμο της ζάχαρης γίνει σε γκριλ με χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει, η
κρέμα μας θα έχει γίνει σούπα...
Καλή επιτυχία
Τη συνταγή συνιστά: ο Chef Nannis
|
|