Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σούπα με ξυνόμηλα και κρουτόν
Υλικά
- 10 ξυνόμηλα
- 2 κουταλάκια κανέλα
- Χυμό 1 λεμονιού
- 1 κιλό νερό
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 κιλό άσπρο κρασί
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- Για τα κρουτόν:
- άσπρο ψωμί κομμένο σε κύβους
- 60 γρ. βούτυρο
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα ξυνόμηλα και κα κόβουμε σε κύβους.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα, τον χυμό λεμονιού και τα μήλα, τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν πολτός ανακατεύοντας μερικές φορές.
- Περνάμε το μίγμα από λεπτή σίτα και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο και μόλις γίνουν ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα, προσθέτουμε το κρασί και τα ρίχνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε την σούπα ζεστή και ρίχνουμε από πάνω τα τηγανισμένα ψωμάκια.
- Για τα κρουτόν: Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα ψωμάκια και τα αφήνουμε για λίγο μέχρι να ροδίσουν.
|
|