www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κοτόπουλο με κάσους και κινέζικο ρύζι


Υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 κούπα σογιέλαιο
  • 100 γρ. φιστικιά κάσους
  • Λίγη σόγια σος
  • 1/2 κούπα μέλι
  • Λίγο ξίδι
  • 1 κουταλάκι κόρν φλάουρ
  • Λίγο νερό



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -αρωματικό κρασί από την Α

Ετοιμασία

  1. Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε τηγάνι με το σογιέλαιο μέχρι να ψηθεί σχεδόν τελείως, προσθέτουμε τα κάσους, ανακατεύουμε λίγες φορές και ρίχνουμε την σόγια σος.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε λίγο μέλι με ξίδι και λίγο νερό, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το διαλύουμε καλά, ρίχνουμε το μίγμα στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Σερβίρουμε το κοτόπουλο στο μισό πιάτο και στο άλλο μισό τη σάλτσα με τα κάσους. Σε χωριστό μπολ σερβίρουμε κινέζικο ρύζι με γαριδούλες

Τη συνταγή συνιστά: Ο Ανδρέας Γάβρης

Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Ωραιότατο αλλά...
    Από: Αλέκα Νικολαϊδου  11 / 2 / 2004
    Πράγματι είναι πάρα πολύ ωραίο και πολύ-πολύ εύκολο. Η σάλτσα 
    καραμελώνει και τυλίγει τα υλικά. Έτσι η γεύση τους 
    αποκαλύπτεται σιγά-σιγά στον ουρανίσκο!
    
    Η μόνη μου διαφωνία είναι ότι η ποσότητα του μελιού είναι μάλλον 
    υπερβολική, για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον και επικρατούσε 
    των άλλων υλικών, Ίσως να έχει σημασία και το είδος του μελιού. 
    Εγώ χρησιμοποίησα ανθόμελο.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.