Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο με κάσους και κινέζικο ρύζι
Υλικά
- 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
- 1/2 κούπα σογιέλαιο
- 100 γρ. φιστικιά κάσους
- Λίγη σόγια σος
- 1/2 κούπα μέλι
- Λίγο ξίδι
- 1 κουταλάκι κόρν φλάουρ
- Λίγο νερό
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-αρωματικό κρασί από την Α
|
|
Ετοιμασία
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε τηγάνι με το σογιέλαιο μέχρι να ψηθεί σχεδόν τελείως, προσθέτουμε τα κάσους, ανακατεύουμε λίγες φορές και ρίχνουμε την σόγια σος.
- Σε μπολ ανακατεύουμε λίγο μέλι με ξίδι και λίγο νερό, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το διαλύουμε καλά, ρίχνουμε το μίγμα στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο στο μισό πιάτο και στο άλλο μισό τη σάλτσα με τα κάσους. Σε χωριστό μπολ σερβίρουμε κινέζικο ρύζι με γαριδούλες
Τη συνταγή συνιστά: Ο Ανδρέας Γάβρης
Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ
|
|