www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κιντέατα του Σωκράτη


Υλικά

  • 1 κιλό τσουκνίδες
  • 2 κουταλιές σούπας γεμάτες καλαμποκάλευρο
  • Αλάτι
  • Σκόρδο
  • Kαυτερό πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τις τσουκνίδες από τα κοτσάνια και τα σπόρια, παίρνουμε τις κορυφές και τα φύλλα με γάντια γιατί τσιμπάνε και τα πλένουμε καλά για να φύγουμε τα υπόλοιπα σπόρια.
  2. Βάζουμε τις τσουκνίδες στην κατσαρόλα να μαραθούν χωρίς νερό (όσο έχουν από το πλύσιμο) και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε σταδιακά στην κατσαρόλα το καλαμποκάλευρο αφού πρώτα το διαλύσουμε σε μισό ποτήρι κρύο νερό (χαμηλώνουμε την φωτιά και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα γιατί πιτσιλάει) και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
  3. Λιώνουμε το σκόρδο (όσο θέλει κανείς) μαζί με το αλάτι και το καυτερό πιπέρι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Ενα παραδοσιακό ποντιακό πιάτο που τρώγεται ζεστό.
Ατό έν Σαντέτικο φαίν με ύαν και ευλογίαν. (Από την Θεία ΜΥΡΟΦΟΡΑ)


Τη συνταγή συνιστά: ο Σωκράτης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Κιντέατα
    Από: marymary   26 / 11 / 2003
    Στα Σούρμενα, αντί για σκόρδο βάζουμε δύοσμο, και αφού οι 
    τσουκνίδες λείωσουν καλά με το ανακάτεμα και γίνουν σαν κρέμα, 
    προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύοντας πάντα για να μη 
    κολλήσει ψήνουμε σε σιγανή φωτιά. 
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: MITSOS  27 / 4 / 2005
    TH SYNTAGH TH SYNISTA O IDIOS SOKRATHS POY HPIE TO KONEIO? NA SYMPERILABETE TA PAYSIPONA POY THA XREIASTEITE META TO MAZEMA APO TON AGRO 1 KILOY TSOYKNIDON(HMARTON!) KAI NA EXETE TO EKAB STANDBY.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Juanita La Quejica  27 / 4 / 2005
      Μάλλον δεν έχεις πάει ποτέ σου στη λαϊκή.
      
      Τσουκνίδες (απλά καθαρισμένα χορταράκια) με το κιλό.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: marymary  27 / 4 / 2005
        Όχι Χουανίτα, οι τσουκνίδες δεν είναι απλά καθαρισμένα 
        χορταράκια, είναι οι γνωστές τσουκνίδες του αγρού και του 
        χωραφιού που λέει ο mitsos. Μόνο που υπερβάλλει κάπως. 
        Μαζεύουμε μόνο τις τρυφερές κορφές από τα τσουκνίδια, οι  οποίες 
        δεν έχουν ακόμη πολλά "αγκαθάκια" και μπορεί κάποιος να τις 
        μαζέψει με το χέρι. Εναλλακτικά φοράμε βαμβακερό γαντάκι
        
        Η αλήθεια είναι ότι ή θα τα λατρέψετε ή θα τα μισήσετε, μέση 
        οδός δεν υπάρχει. Εγώ τρώω μόνο τσουκνιδόπιτα με μπόλικη φέτα.
        

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
          Από: Juanita La Quejica  27 / 4 / 2005
          Προφανώς λοιπόν mary στην λαϊκή πουλούν έτοιμες καθαρισμένες 
          κορφές, που δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερο από πλύσιμο και 
          βράσιμο.
          
          Εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα χορταρικά, αλλά 
          έχω μία στενή φίλη η οποία τα τιμά ιδιαίτερα και μας έχει 
          φτιάξει τσουκνιδόπιτα αρκετές φορές, διαβεβαιώνοντάς μας ότι 
          απλά τις έχει πλύνει και τσιγαρίσει.

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
            Από: marymary  28 / 4 / 2005
            ... πολύ προδευτική η λαϊκή σας, και τσουκνίδια φέρνει...
            αναρωτιέμαι μόνο... τα τσουκνίδια δεν καθαρίζονται από τα 
            αγκαθάκια

            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
            • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
              Από: νιαμ-νιαμ  30 / 4 / 2005
              Προσοχή -προσοχή:Ητσουκνιδόπιτα είναι κάτι το εξαιρετικόΤο τίμησα δεόντως όταν για κάποιους μήνες βρέθηκα προς τα πάνω γι ένα μικρό διάστημα.Φορώντας γάντια αφαιρούν τα φύλα που έχουν τα αγκαθάκια και αφήνουν μόνο το τρυφερό κοτσάνι. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ..
              [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
              • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
                Από: marymary  3 / 5 / 2005
                νά`τη η διαφορά... λέω κι εγώ... εμείς δεν βγάζουμε τα τρυφερά 
                φύλλα με τα αγκαθάκια, πάνε "πακέτο" με τα κοτσάνια. 
                
                 

                [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.