Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φοντύ μπουργκινιόν του Ανδρέα
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο βοδινό (χωρίς νεύρα και πέτσες)
- 1 κούπα βούτυρο
- 1 κούπα ελαιόλαδο
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε στο κέντρο του τραπεζιού το ειδικό καμινέτο, τοποθετούμε επάνω το σκεύος και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το λάδι και ανάβουμε το καμινέτο.
- Τοποθετούμε γύρω από το καμινέτο τις διάφορες σάλτσες.
- Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους δύο εκατοστών και το βάζουμε σε πιατέλα.
- Με το ειδικό πιρούνι θα βουτάει ο καθένας δυο-δυο κομμάτια κρέατος στο καυτό βούτυρο, θα τα ψήνει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια θα τα βουτάει στη σάλτσα που προτιμάει.
Η επιτυχία του φοντί εξαρτάται κυρίως από την ποικιλία των σαλτσών.
Τα κρέατα που χρησιμοποιούνται είναι, το φιλέτο, το ψαρονέφρι και το αρνάκι.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|