Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παγωτό με φρέσκο δυόσμο
Υλικά
- 225 γρ. άχνη
- 300 ml νερό
- Τον χυμό 3 λεμονιών
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κούπες φρέσκα φύλλα δυόσμου
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την άχνη και το νερό σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η άχνη.
- Αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράσει για μερικά λεπτά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και όταν το σιρόπι κρυώσει το βάζουμε στο μίξερ και το χτυπάμε μαζί με τα πλυμένα φύλλα του δυόσμου (μέχρι να διαλυθούν).
- Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια το βάζουμε σε ειδικό μεταλλικό δοχείο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες (μέχρι να κρυώσει).
- Προσθέτουμε στο παγωμένο σιρόπι τον χυμό των λεμονιών και το περνάμε από λεπτό σουρωτήρι (για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα από τα φύλλα του δυόσμου).
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για 4 ώρες περίπου.
- Οταν παγώσει καλά, βγάζουμε το μίγμα από την κατάψυξη, το σπάμε σε χοντρά κομμάτια, το βάζουμε στο μίξερ και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
- Βάζουμε πάλι το μίγμα μας στην μεταλλική φόρμα και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.
|
|