Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Insalata Caprese
Υλικά
- 1 κεφαλάκι μοτσαρέλλα
- 2 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
- Φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε τη μοτσαρέλλα σε λεπτές φέτες.
- Το ίδιο και την ντομάτα.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα φύλλα του βασιλικού.
- Σε πιάτο σερβιρίσματος, στρώνουμε εναλλάξ τις φέτες της ντομάτας και της μοτσαρέλλας και στολίζουμε με ένα φύλλο βασιλικού κάθε κομμάτι τυρί.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Η σαλάτα caprese είναι ο ορισμός της απλότητας και της αρμονίας. Τα υλικά της είναι λίγα. Η παρασκευή της απλούστατη. Η ομορφιά της όμως που προκύπτει από την
αρμονία των χρωμάτων και το γεωμετρικό της στήσιμο αποζημιώνει τον δημιουργό και
τους συνδαιτυμόνες του.
Αυτό βέβαια που πρέπει να προσέξει κανείς είναι η ποιότητα και η φρεσκάδα των
υλικών. Αλλά βέβαια αυτό ισχύει για όλα τα πιάτα. Κάπου άκουσα πρόσφατα ότι "η
ποιότητα ενός δείπνου έχει αποφασιστεί την ώρα που βγαίνουμε από το σούπερ μάρκετ".
Το πιάτο αυτό παρασκευάζεται με μοτσαρέλλα βουβάλας. Στην πραγματικότητα, μοτσαρέλλα λέγεται μόνο το τυρί από γάλα βουβάλας. Επειδή όμως το γάλα αυτό είναι σπάνιο και ίσα που φτάνει για την Ιταλικά αγορά επικράτησε να λέγεται έτσι
και το παρόμοιο τυρί από γάλα αγελάδος που παλιότερα είχε διάφορα άλλα ονόματα και κυρίως ήταν γνωστό σαν fior di latte. Ονομα που σήμερα κληρονόμησαν άλλα προϊόντα.
Αν βρείτε μοτσαρέλλα βουβάλας μην την χρησιμοποιήσετε για καμία άλλη συνταγή εκτός από αυτήν την σαλάτα. Σας υπόσχομαι ότι οι λεπτές γεύσεις που την αποτελούν θα αναδείξουν μοναδικά το ακριβό σας διαμάντι.
Καλή επιτυχία.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|