www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φασιανός στον φούρνο


Υλικά




  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ροζε ημίγλυκος
    -Λευκός ξηρός

Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τον φασιανό, τον καψαλίζουμε και τον πλένουμε καλά.
  2. Τρίβουμε τον φασιανό με το λεμόνι, τον αλατοπιπερώνουμε και τον πασπαλίζουμε με την ρίγανη (εξωτερικά και στο άνοιγμα της κοιλιάς).
  3. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το λάδι το χυμό των υπόλοιπων λεμονιών, 1 κούπα ζεστό νερό και τον φασιανό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 1/2 ώρα περίπου.
  4. Κατά την διάρκεια του ψησίματος βρέχουμε το ψητό με την σάλτσα για να μην στεγνώσει.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΦΑΣΙΑΝΟΣ ΒΟΥΛΑΣ
    Από: ΒΟΥΛΑ  14 / 2 / 2002
    Ο φασιανός γίνεται πεντανόστιμος με τον Κρητικό τρόπο που λέγεται<τσιγαριαστός>.Είναι πανεύκολος και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέσα σε μπώλ ή βάζο για δυό ή τρείς μήνες αν αντέχετε να μην τον τσιμπολογάτε κάθε μέρα σαν ορντέβρ ή και κυρίως φαγητό. Αφού καθαριστεί και πλυθεί ο φασιανός(όπως γίνεται κλασσικά)τον κόβουμε σε μπουκιές μεγέθους μεγάλου αυγού και τον αλατίζουμε πολύ καλά τόσο καλά έως αλμυρά.Ρίχνουμε και λίγο πιπέρι, όσο μας αρέσει, και τον τοποθετούμε σε κατσαρόλα τόσο μεγάλη ώστε να τον χωράει και να περισσεύουν περίπου επτά ή οκτώ δάκτυλα για το βράσιμο.Γεμίζουμε την κατσαρόλα(μέχρι να σκεπαστεί εντελώς ο φασιανός)με λάδι(ελιάς παρακαλώ)και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει μέχρι να μας ικανοποιεί το ψήσιμό του.΄Οταν ψηθεί δυναμώνουμε την φωτιά καιτον ξεροψήνουμε λίγο.Το κρέας πρέπει να μαυρίζει και όχι να μένει ασπρουλιάρικο. Το φυλάμε σε μπωλ ή βάζο σκεπασμένο εντελώς με το λάδι που έβρασε.Αν δεν φθάνει συπληρώνουμε λίγο ωμό έως ότου σκεπαστεί τελείως, διαφορετικά τα εκτός λαδιού κομμάτια θα μουχλιάσουν.Σημειωτέον ότι όσο πιο πολύ μένει στο βάζο τόσο καλύτερος γίνεται.Τέλειος κρασομεζές για κάθε στιγμή ή συμπληρωματικό φαγητό σε οποιοδήποτε βραστό λαχανικό.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Φασιανός Βούλας
    Από: andycook  16 / 1 / 2003
    Τον φασιανό τον κόβουμε με τα κόκαλα ή τον ξεκοκαλίζουμε;
    Διατηρείται στο ψυγείο ή στο περιβάλλον;

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πολύ ωραία συνταγή!
    Από: Αναστασία Κ.  15 / 3 / 2005
    Δοκιμάσαμε τη συνταγή της Βούλας και μας άρεσε πολύ.
    Μαρινάραμε το φασιανό σε ελαιόλαδο και κρασί και τον βράσαμε σε 
    ελαιόλαδο, στο οποίο προς το τέλος προσθέσαμε φυλλαράκια δάφνης.
    Ξέρει κανείς ποιο άλλος είδος κρέατος θα μπορούσε να μαγειρευτεί 
    με τον τρόπο αυτό;

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.