Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φασιανός στον φούρνο
Υλικά |
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ροζε ημίγλυκος -Λευκός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τον φασιανό, τον καψαλίζουμε και τον πλένουμε καλά.
- Τρίβουμε τον φασιανό με το λεμόνι, τον αλατοπιπερώνουμε και τον πασπαλίζουμε με την ρίγανη (εξωτερικά και στο άνοιγμα της κοιλιάς).
- Σε ένα ταψί ρίχνουμε το λάδι το χυμό των υπόλοιπων λεμονιών, 1 κούπα ζεστό νερό και τον φασιανό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 1/2 ώρα περίπου.
- Κατά την διάρκεια του ψησίματος βρέχουμε το ψητό με την σάλτσα για να μην στεγνώσει.
|
|