Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Salade Lyonnaise
Υλικά
- 4 αυγά
- 200 γρ. μπέικον
- 1 ματσάκι ρόκα
- 4 φέτες ψωμί αφημένες να στεγνώσουν στον αέρα
- Σχοινόπρασσο
- Ελαιόλαδο
- Ξύδι από κόκκινο κρασί
- Μουστάρδα
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε καλά τη ρόκα με νερό και ξύδι και την αφήνουμε να στεγνώσει.
- Κόβουμε τις φέτες του μπέικον σε 2-3 κομμάτια την κάθε μία.
- Κόβουμε το ψωμί σε κύβους.
- Ετοιμάζουμε μια βινεγκρέτ με μουστάρδα και το μισό σχοινόπρασο.
- Σοτάρουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, να γίνει τραγανό και ν’ αφήσει το λίπος του, το βγάζουμε από το τηγάνι και το σουρώνουμε.
- Στο λίπος του μπέικον καβουρδίζουμε τους κύβους του ψωμιού.
- Βράζουμε λίγο νερό με ξύδι σε μια κατσαρόλα, σπάμε τα αυγά ένα-ένα σε ένα φλιτζάνι και με την βοήθεια του φλιτζανιού τα αδειάζουμε μέσα στο νερό που βράζει με προσοχή για να μην απλώσουν. Σε ένα με ενάμιση λεπτό, τα αυγά είναι μελάτα.
- Τα στραγγίζουμε με προσοχή σε ένα πιάτο και τα κόβουμε γύρω-γύρω για να έχουν ωραίο σχήμα.
- Σε ατομικά μπολάκια στρώνουμε τη ρόκα την καταβρέχουμε με την βινεγκρέτ, προσθέτουμε τα κρουτόν και το μπέικον και τοποθετούμε πάνω τους από ένα αυγό που το πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.
Σημ. : Η αυθεντική συνταγή αυτής της σαλάτας γίνεται με ένα πικρούτσικο χόρτο που λέγεται pissenlit και δεν γνωρίζω την ονομασία του στα Ελληνικά, ούτε μου μοιάζει με κάποιο από τα εδώδιμα χόρτα. Αντικαθιστώντας το όμως με ρόκα, έχετε πολύ πραγματικό αποτέλεσμα.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|