Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές και λιαστή ντομάτα
Υλικά
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 5-6 λιαστές ντομάτες
- Eλαιόλαδο
- Ξύδι
- Αλάτι
- Μισή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή μία κοφτή κουταλίτσα σκόρδο σε σκόνη
|
|
Ετοιμασία
- Χαράζουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 50-70 λεπτά (μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν πολύ μέσα), τις ανοίγουμε, βγάζουμε την ψίχα τους με κουταλάκι και πολτοποιούμε απαλά με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
- Μουλιάζουμε για 15 λεπτά τις λιαστές ντομάτες σε καυτό νερό, ξεπλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε πολύ μικρά κομματάκια (κομφετί).
- Τσιγαρίζουμε πιπεριές και ντομάτες σε λίγο ελαιόλαδο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε στο τηγάνι τη μελιτζάνα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με πασπαλισμένο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ιδανικά οι μελιτζάνες ψήνονται στη φωτιά (ξύλα ή και στο γκάζι) για να πάρουν την ωραία καπνιστή γεύση που διακρίνει παραδοσιακά αυτή τη σαλάτα.
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη
|
|