www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πεταλούδες με άγρια μανιτάρια


Υλικά

  • 1/2 πακέτο ζυμαρικά farfalle
  • Μια χούφτα αποξηραμένα μανιτάρια Porcini
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • ελάχιστο βούτυρο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο τρουφέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4-5 κουταλιές κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά



Ετοιμασία

Φροντίστε να είναι το ταίρι σας στην κουζίνα όλη την ώρα που μαγειρεύετε. Οι αρωματικοί ατμοί αυτού του φαγητού ξυπνούν τις αισθήσεις. Για να εξασφαλίστετε την διαρκή παρουσία του αγαπημένου ή της αγαπημένης σας, φορέστε την ποδιά της κουζίνας πάνω από τα εσώρουχά σας.
  1. Μουσκέψτε τα μανιτάρια στο κρασί και όταν φουσκώσουν, βάλτε το νερό για τα ζυμαρικά να βράσει.
  2. Κόψτε τη σκελίδα του σκόρδου στα δύο, αφαιρέστε το φύτρο του σκόρδου και τρίψτε με το σκόρδο ένα τηγάνι. (Ολα αυτά τα κάνουμε με γυμνά δάχτυλα. Η μυρωδιά του σκόρδου στα χέρια είναι πολύ ξεσηκωτική και δεν μυρίζει όπως στο στόμα.)
  3. Στην συνέχεια κόψτε το σκόρδο σε φετούλες, όχι πολύ λεπτές, και ζεστάνετε το λάδι μαζί με το σκόρδο στο τηγάνι. Δεν τσιγαρίζουμε το σκόρδο απλώς το ζεσταίνουμε μαζί με το βούτυρο για να αφήσει τα αιθέρια ελαιά του.
  4. Βάλτε τα μανιτάρια στραγγισμένα μέσα στο τηγάνι και σοτάρετέ τα. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους σβήστε τα με το κρασί.
  5. Εν τω μεταξύ βράστε τις πεταλούδες.
  6. Μόλις εξατμισθεί το κρασί, ρίξτε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση όχι όλο το κουτάκι, με μέτρο) και στάξτε στο τηγάνι μια κλωστή τρουφέλαιο ( Οχι παραπάνω για να μην καλύψει το άρωμα των porcini).
  7. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να δέσει ελαφρά. Αν πήξει πολύ την αραιώνετε με λίγο φρέσκο γάλα.
  8. Σουρώστε τις πεταλούδες και ανακατέψτε τις απαλά με τη σάλτσα.
Σερβίρετε σε πιάτα και τρίψτε πάνω στα ζυμαρικά πράσινο πιπέρι. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Βγάλτε την ποδιά, χαμηλώστε τα φώτα και σερβίρετε στα ποτήρια ένα λευκό καπνιστό κρασί.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Σοφία Κ.   29 / 10 / 2003
    Μία ερωτησούλα μόνο: τρουφέλαιο βρίσκουμε στα σούπερ-μάρκετ; Τα μανιταράκια porcini φαντάζομαι ότι τα βρίσκουμε μόνο στα ντελικατέσεν και ότι είναι κομματάκι ακριβά. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά πολύ θα το ήθελα, γιατί τα μανιτάρια τα λατρεύω.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Τίνα Σταύρου  30 / 10 / 2003
      Porcini μπορείς σίγουρα να βρεις στα μεγάλα σούπερ μάρκετ
      (Βασιλόπουλο κλπ) όσο για το τρουφέλαιο το βρίσκεις μόνο εκεί και
      σε ιταλικά ή διεθνή delicatessen. Επειδή το τρουφέλαιο είναι πολύ
      ακριβό και ταιριάζει σε πολύ φίνα πιάτα, θα σου πρότεινα πριν το
      αγοράσεις να διαβάσεις μια συζήτηση που κάναμε παλιότερα σχετικά.
      Θα την βρεις με την αναζήτηση.
      Αν παρόλα αυτά έχεις γνωστούς που ταξιδεύουν στην Ιταλία ή πας
      εσύ η ίδια, αγόρασέ το από κει. Είναι απίθανα πιο φτηνό.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Τρουφέλαιο
    Από: Χρ. Ζαχαριαδης  1 / 11 / 2003
    Τρουφέλαιο χυμα μεν, σε καλή ποιότητα δε, μπορείτε να βρείτε στο κατάστημα Mπαχάρ, στην οδό Ευριπίδου (δεν θυμάμαι τον αριθμό), στο ύψος της οδού Αθηνάς. Δηλ. κατεβαίνοντας την Αθηνάς προς το Μοναστηράκι, στρίβουμε στην Ευριπίδου δεξια. Ειναι το τρίτο- τέταρτο κατάστημα στο αριστερό μας χέρι. Χ.Ζ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Ανωνύμου   16 / 2 / 2004
    Τίνα, υπέροχο! Να` σαι καλά για την γευστική πρόταση-απόλαυση
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Ανωνύμου   16 / 2 / 2004
      Εγώ είμαι που λέω τα παραπάνω...
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: nopi   16 / 2 / 2004
        Κάποιο λάθος μαλλόν κάνω και δεν καταχωρείται το ονομά μου nopi
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: μια σημαντική διευκρίνηση!
    Από: Νάσια   16 / 2 / 2004
    Εάν αυτή που φοράει την ποδιά μόνο με τα εσώρουχα είναι κάπως παχουλοχοντρούλα (τόσο ώστε να μην φτάνει να δέσει η ποδιά γύρω από την "λεπτεπίλεπτη" μεσούλα της)πετυχαίνει η συνταγή ή όχι;;; Υποθέτω ότι με τέτοιο θέαμα ο σύντροφος την έχει κάνει και τρως την συνταγή (καλή ή μη) μόνη παρέα με την ποδιά σου ε;;; Επιπλέον, η μυρωδιά του σκόρδου στα χέρια δεν είναι ότι καλύτερο νομίζω την ώρα των ερωτικών περιπτύξεων (αν τελικά τα καταφέρεις και δεν την έχει κάνει ο σύντροφος) Νομίζω;;;;;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: μια σημαντική διευκρίνηση!
      Από: Τίνα Σταύρου  16 / 2 / 2004
      Γιατί δεν δοκιμάζεις? Γι τη μυρωδιά του σκόρδου, λέω.
      
      Οσο για την ποδιά, σε μερικά καταστήματα υπάρχουν ποδιές που 
      τυλίγουν και τα γενναιόδωρα σώματα και ουχί μόνο τα ανοξαιμικά. 
      Ασε που όπως μου έλεγε χτες ο φίλος μου ο Νίκος, ο ζωγράφος, με 
      σώμα φωτομοντέλου, δεν μπορείς να ποζάρεις για ζωγράφο. (Θα 
      έμενε κανείς άνεργος στη Monmartre.) Πολύ περισσότερο, για 
      ευφάνταστο και πιστό εραστή.
      
      Αν τώρα ο εραστής, δεν είναι λατρεύει την εικόνα του σώματος 
      της μαγείρισσας, θεωρώ περιττό να πώ, ότι δεν αξίζει, ούτε αυγό 
      να του βράσεις, πολλώ δε μάλλον πεταλούδες με άγρια μανιτάρια.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Tις πταίει ??
    Από: Μπαγιάτης  12 / 4 / 2004
    Τινάκι , όλα εντάξει και με την ποδιά και τα εσώρουχα . Η αγάπη μου όμως παραπονέθηκε ότι ήμουν αξύριστος ! Που στράβωσε ο γιαλός τελικά ?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Tις πταίει ??
      Από: Τίνα Σταύρου  13 / 4 / 2004
      Εσένα, Μπαγιάτη μου, δε σε φοβάμαι.
      Απο μακριά μυρίζεις ευτυχία.
      Κι αξύριστος και ξυρισμένος.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.