www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πάπια ή φραγκόκοτα με σοκολάτα και σαμπάνια


Υλικά

  • 1 στήθος πάπιας ή φραγκόκοτας
  • 1 κουταλιά ροζ πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κουταλάκι πράσινο πιπέρι σε κόκκους
  • Βούτυρο εκλεκτό (πρόεδρο που λέγαμε)
  • 1 κούπα καμπανίτη οίνο (αποφύγετε το cair ή αλλιώς παραγγείλτε σουβλάκια, άντρα πάμε να ρίξουμε όχι να κάνουμε οικονομίες)
  • 1/2 κούπα διάφορα ξηροκάρπια χονδροκομμένα (τα φουντούκια τα προτιμώ αλλά πάνε και τα αμύγδαλα με φλούδα και τα κάσιους).
  • 30 γρ. μαύρη σοκολάτα γλυκόπικρη



Ετοιμασία

  1. Ξεκινάμε χτυπώντας στο γουδί και ουχί τρίβοντας στον μύλο τα πιπέρια. Τα κοπανάμε τόσο ώστε να σπάσουν ελαφρά και να φύγουν οι ωραίες ροζ φλούδες από τους κόκκους. Δεν τα κάνουμε πούδρα.
  2. Πιέζουμε τα φιλέτα πάνω στα πιπέρια να κολλήσουν πάνω τους.
  3. Λιώνουμε ελάχιστο βούτυρο σε tefal και σοτάρουμε το φιλέτο της πάπιας. Αν κάνουμε φραγκόκοτα βάζουμε παραπάνω βουτυράκι γιατί είναι πολύ λιγότερο λιπαρή από την πάπια και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές να κάνει το φιλετάκι ωραία κρούστα.
  4. Σβήνουμε με το μισό κρασί.
  5. Βγάζουμε το φιλέτο από το τηγάνι και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για λίγα λεπτά (ώσπου να τελειώσει η σάλτσα).
  6. Στο τηγάνι που σοτάραμε το κρέας, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, τους καβουρδίζουμε ελαφρά στην υπάρχουσα σάλτσα και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τον υπόλοιπο καμπανίτη και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινο κουτάλι ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και να δέσει κάπως η σάλτσα.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο το κρέας και το κόβουμε εγκάρσια σε λεπτά φιλετάκια. Μέσα οφείλει να είναι ροζ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σαμπάνια και μια φρέσκια πράσινη σαλάτα με αρμυρίκια και οξύμελι από μπαλσάμικο.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Ανωνύμου   18 / 11 / 2003
    Ωραία φαίνεται η συνταγή σου και περίεργη! Δεν ξέρω κατά πόσο αρέσουν στους άντρες οι περίεργες γεύσεις όμως! Αλήθεια μπορείς να ρίξεις άντρα μ` αυτή τη συνταγή; Πιάνει σε όλους ή σε ένα συγκεκριμένο τύπο ανδρών; Μήπως έχεις και καμιά άλλη συνταγή για να μπορέσω να ρίξω ξανθό γαλανομάτη;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Τίνα Σταύρου  19 / 11 / 2003
      Δεν γνωρίζω ποια φυλετικά χαρακτηριστικά είναι πιο ευάλωτα σ` 
      αυτην την κουζίνα. Ο αδελφός μου πάντως που είναι ψηλός ξανθός 
      και γαλανομάτης (και εντελώς παντρεμένος με παιδί) ούτε κατά 
      διάνοιαν δεν θα έτρωγε αυτό το πιάτο. Γνωρίζω όμως έναν πολύ 
      ψηλό, με ξανθούς βόστρυχους και γαλανά μάτια που μάλλον θα του 
      άρεσε. Η διαφορά ανάμεσα σ` αυτούς τους δύο ψηλούς, ξανθούς 
      γαλανομάτηδες, είναι καθαρά εγκεφαλική. Ο ένας είναι ένας 
      άνθρωπος απλός και άμεσος και πολύ φάτσα φόρα. ο άλλος είναι 
      ένας κοσμογυρισμένος τύπος που έχει δει τον μισό κόσμο, λατρεύει 
      το ίδιο το απλό καλομαγειρεμένο φαγητό με τα εξεζητημένα πιάτα 
      κι έχει απίστευτο χιούμορ. Κοντολογίς είναι ένας πολίτης του 
      κόσμου.
      Τώρα, το κάθε είδος άνδρα (και γυναίκας) πέφτει με διαφορετικά 
      πιάτα. Αυτά τα έχω ξαναγράψει. Για περισσότερες πληροφορίες, 
      απαιτώ τουλάχιστον ψευδώνυμο. Αυτό ισχύει για όλους σε όσους 
      επιθυμούν να μου απευθυνθούν προσωπικά. Δεν απαντώ σε ανώνυμα 
      σχόλια εκτός ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων. Και τώρα απάντησα κυρίως 
      για να πω αυτό.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Το ήξερα ....
    Από: Αλέκα Νικολαϊδου  21 / 11 / 2003
    .... ότι η συνταγή ήταν δική σου, Τίνα, μόλις διάβασα τον τίτλο. Απέφυγε σε παρακαλώ τις υπέροχες περιγραφές σου για υπέροχους πολίτες του κόσμου με υπέροχο χιούμορ (προσωπικά το ξανθός γαλανομάτης δεν με αγγίζει), γιατί είσαι ικανή να κολάσεις και ...παντρεμένες. Θα δοκιμάσω τη συνταγή μέσα στα Χρισούγεννα και θα σας πω. Άμα "ρίξει" τον άντρα μου, που στο φαγητό είναι μάλλον απλός αλλά δέχεται αγόγγυστα να γίνεται πειραματόζωο με τις δικές μου τρέλες, ε! τότε η συνταγή σου είναι σούπερ. Θα σου πω. Αυτά τα αρμυρίκια τι τα θές, βρε παιδί μου. Εδώ στο χωριό μου, κανένας από τους διατροφικούς συναιτέρους μου (Μασούτης, Μαρινόπουλος) δεν έχει). Όταν γράφεις κάτι τέτοια πρότεινε και κάτι εναλλακτικό. Το οξύμελι πως το φτιάχνεις;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.