www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σαλάτες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
Σαλάτες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σαλάτα ΡΟΜΑ


Υλικά

  • Πράσινη σαλάτα
  • Μοτσαρέλα
  • Ντομάτα κομμένη σε χοντρά μισοφέγγαρα
  • Αβοκάντο
  • Σως προσούτο



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε την πράσινη σαλάτα και την βάζουμε στην μέση του πιάτου.
  2. Κόβουμε την μοτσαρέλα, την βάζουμε γύρω-γύρω στο πιάτο, δίπλα από την μοτσρέλα τοποθετούμε τις ντομάτες για διακόσμηση και στην κορυφή βάζουμε το αβοκάντο.
  3. Τέλος ρίχνουμε σως προσούτο και σερβίρουμε.

Τη συνταγή συνιστά: ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: απορία
    Από: dina k. Sparti   22 / 1 / 2004
    Θοδωρή μου, τι εννοείς λέγοντας σως προσούτο?
    Είναι δηλ. κάποια σώς με βάση το αλλαντικό προσούτο?
     

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: σως προσούτο
    Από: Ν.Π.   17 / 2 / 2004
    Πές μας επιτέλους κάτι για την σως προσούτο άνθρωπέ μου???
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: σως προσούτο
      Από: Lilly   17 / 2 / 2004
      Μέχρι να απαντήσει ο ενδιαφερόμενος δες μια πρόταση διαδικτυακή!
      Νο1.
      Heat the olive oil in a small heavy stockpot and add the celery, 
      carrot, diced onion, garlic, jalapeρo, red pepper, prosciutto, 
      and salt. Gently sautι, stirring occasionally, until the 
      vegetables are soft and aromatic, 15 to 20 minutes. 
      Add the lentils and 5 cups of water, bring to a boil, and simmer 
      until the lentils are soft but not mushy and falling apart, 18 
      to 22 minutes. The sauce may be completed to this point and 
      chilled in the refrigerator until ready to use
      Νο2:
      Ingredients 
      1 stephen ceideburg
      2 tbsp olive oil
      3 cloves garlic, minced
      1 onion, minced
      1/4 lb prosciutto *
      70 oz italian plum tomatoes
      1 cup loosely packed fresh basil leaves,, chopped
      3/4 cup loosely packed italian flat-leaf pa, rsley leaves,
      1 cup dry white wine
      1/4 tsp dried red pepper flakes
      1 salt and freshly ground black peppe, r, to taste
      2 tbsp butter
      
      1. Warm the oil in a nonreactive large pot over medium heat. Add 
      the
      garlic and onion and cook until the onion is translucent, 5 
      minutes.
      Add the prosciutto and cook for 5 minutes. Add the juice from the
      tomatoes. Using your hands or a fork, break up the whole 
      tomatoes and
      add to the pot. Simmer, uncovered, for 30 minutes.
      
      2. Stir in the basil, parsley, wine and pepper flakes, season 
      with
      salt and pepper to taste, and simmer for 1 hour.
      
      3. Remove the sauce from the heat. Whisk in the butter until 
      melted.
      
      Makes 3 1/2 cups, serves 4.
      
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: σως προσούτο
      Από: KONSTANTINA  31 / 8 / 2006
      ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ?
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: σως προσούτο
        Από: konstantinos  12 / 12 / 2006
        To prosciutto(xoiromeri) einai ena apo ta pio diashma allantika sthn italia.Yparxoun 2 eidh:to crudo kai to cotto.To crudo shmainei wmo kai ginetai me mia diadikasia kshranshs tou alatismenou kreatos.To cotto einai to pshmeno kai moiazei me to gnwsto zampon. Oso gia thn sauce prosciutto toulaxiston sthn italia einai sxedon anyparkth.Yparxoun diafores paralages sto emporio.Alles exoun ladi ksydi kai basiliko ki alles exoun kai ntomata.O filos pou proteinei thn syntagh ypothetw pws xrhsimopoihse mia sauce prokataskeyasmenh pou emperiexei kai prosciutto.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: maria  22 / 2 / 2005
    την σοσ προσουτο πωσ την φτιαχνουμε??????????????????
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.