Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τσηζκαίηκ με σταφύλια
Υλικά
- Για την βάση:
- 100 γρ. μπισκότα σπασμένα σε κομμάτια
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1/2 κουταλιά ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- Το ξύσμα 1 λεμονιού
- Για την κρέμα:
- 100 γρ. κόττατζ τσηζ
- 200 gr. Τυρί κρέμα Philadelphia
- 50 γρ. άσπρη ζάχαρη
- 2 σταγόνες εσσάνς βανίλιας
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 1/2 κούπα κρέμα γάλατος
- Για γαρνιτούρα:
- Ρώγες σταφυλιών χωρίς κουκούτσια (άσπρα και μαύρα) κομμένες στην μέση
|
|
Ετοιμασία
Βάση:
- Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα μπισκότα, την ζάχαρη, την κανέλα, το βούτυρο και το λεμόνι.
- Βουτυρώνουμε μία φόρμα για τάρτες, στρώνουμε τον πάτο με λαδόκολλα (για φούρνο) ρίχνουμε το μίγμα, το πιέζουμε να στρώσει στον πάτο και τα πλαϊνά.
Κρέμα:
- Σε ένα σκεύος τρίβουμε το κόττατζ τσηζ, προσθέτουμε το τυρί Philadelphia, την ζάχαρη και την εσσάνς βανίλιας.
- Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα των τυριών.
- Ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε το μίγμα πάνω από την βάση και ψήνουμε σε φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 190 C.
- Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε τον χυμό του λεμονιού με την κρέμα γάλακτος, απλώνουμε το μίγμα πάνω από το γλυκό μας και ξαναψήνουμε για 5 λεπτά στους 230 C.
Γαρνιτούρα: Βγάζουμε το τσηζκαίηκ από την φόρμα και όταν κρυώσει το γαρνίρουμε με τα σταφύλια.
|
|