www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τσηζκαίηκ με σταφύλια


Υλικά

  • Για την βάση:
    • 100 γρ. μπισκότα σπασμένα σε κομμάτια
    • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
    • 1/2 κουταλιά ζάχαρη
    • 1/2 κουταλάκι κανέλα
    • Το ξύσμα 1 λεμονιού
  • Για την κρέμα:
    • 100 γρ. κόττατζ τσηζ
    • 200 gr. Τυρί κρέμα Philadelphia
    • 50 γρ. άσπρη ζάχαρη
    • 2 σταγόνες εσσάνς βανίλιας
    • 2 αυγά
    • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
    • 1/2 κούπα κρέμα γάλατος
  • Για γαρνιτούρα:
    • Ρώγες σταφυλιών χωρίς κουκούτσια (άσπρα και μαύρα) κομμένες στην μέση



Ετοιμασία

Βάση:
  1. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα μπισκότα, την ζάχαρη, την κανέλα, το βούτυρο και το λεμόνι.
  2. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για τάρτες, στρώνουμε τον πάτο με λαδόκολλα (για φούρνο) ρίχνουμε το μίγμα, το πιέζουμε να στρώσει στον πάτο και τα πλαϊνά.
Κρέμα:
  1. Σε ένα σκεύος τρίβουμε το κόττατζ τσηζ, προσθέτουμε το τυρί Philadelphia, την ζάχαρη και την εσσάνς βανίλιας.
  2. Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα των τυριών.
  3. Ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε το μίγμα πάνω από την βάση και ψήνουμε σε φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 190 C.
  4. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε τον χυμό του λεμονιού με την κρέμα γάλακτος, απλώνουμε το μίγμα πάνω από το γλυκό μας και ξαναψήνουμε για 5 λεπτά στους 230 C.
Γαρνιτούρα:
Βγάζουμε το τσηζκαίηκ από την φόρμα και όταν κρυώσει το γαρνίρουμε με τα σταφύλια.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ερώτηση
    Από: Ρένα   9 / 2 / 2003
    θα μπορούσα να κάνω το τζηζκεϊικ χωρίς τα αυγά γιατί μου βγαίνει λίγο "σομόν" η κρέμα? ευχαριστώ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.