www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πάπια με πορτοκάλι


Υλικά

  • 1 πάπια 2 κιλά περίπου
  • 5-6 πορτοκάλια
  • 4 κουταλιές λάδι (οι Γάλοι προτιμούν βούτυρο)
  • 1 κούπα ζωμός κοτόπουλου σπιτικός
  • 2/3 της κούπας λικέρ Γκραν Μαρνιέ
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι λευκό
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε 2 πορτοκάλια, κόβουμε την φλούδα σε μπαστουνάκια, τα ζεματίζουμε για 4-5 λεπτά σε βραστό νερό τα στραγγίζουμε, επαναλαμβάνουμε για να ξεπικρίσουν και τα διατηρούμε για το σερβίρισμα.
  2. Τα πορτοκάλια που ξεφλουδίσαμε τα στύβουμε.
  3. Ξεφλουδίζουμε και τα υπόλοιπα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε εγκάρσιες φέτες πάχους 5-7 χιλιοστών.
  4. Τσιγαρίζουμε την πάπια σε μέτρια θερμοκρασία γυρίζοντάς την διαρκώς για 15 λεπτά, σβήνουμε με το 1/2 φλιτζάνι λικέρ, προσθέτουμε αλατοπίπερο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά γυρίζοντας την διαρκώς στην κατσαρόλα. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε καμιά κουταλιά ζωμό, για να μη καεί.)
  5. Βγάζουμε την πάπια και την διατηρούμε ζεστή σε μια πιατέλα.
  6. Στην κατσαρόλα που μαγειρεύαμε προσθέτουμε το ξίδι, το χυμό των πορτοκαλιών, τον ζωμό και το υπόλοιπο λικέρ και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 10-15 λεπτά.
  7. Σουρώνουμε την σάλτσα και αφαιρούμε το λίπος (που κανέναν δεν ωφελεί και την γεύση χαλάει).
  8. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ξανθαίνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την σάλτσα για να δέσει και βάζουμε μέσα τις φέτες πορτοκαλιού και μόλις πάρουν μια βράση και χρώμα τις αφαιρούμε.
  9. Σερβίρουμε την πάπια ζεστή σε πιατέλα στολισμένη με τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού και τις φέτες πορτοκαλιού γύρω-γύρω, περιχυμένη με λίγη από την σάλτσα και την υπόλοιπη σε σαλτσιέρα χωριστά.
Γαλλική δοκιμασμένη συνταγή.

Τη συνταγή συνιστά: η Αγγελική Ν.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Παπακι με πορτοκάλι
    Από: Χρ. Ζαχαριαδης  20 / 1 / 2004
    Διευκρίνιση: Το Grand Marnier να είναι ΚΙΤΡΙΝΟ
    Βελτίωση: Μετά την τοποθέτηση στην πιατέλα σερβιρίσματος, 
    περιχύνουμε με brandy αναμμένο και το κάνουμε φλαμπέ
    Χ.Ζ.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Φλαμπέ παπάκι!
    Από: Αγγελική Ν.   21 / 1 / 2004
    Όπως πάντα έχετε δίκιο κύριε Ζαχαριάδη, το Grand Marnier Triple orage του πηγαίνει! Το Triple Cerise δεν είναι κατάλληλο για την περίπτωση. Ευχαριστώ για την ιδέα για το brandy! Αν σας είναι εύκολο μας γράφετε περισσότερες λεπτομέρειες πως περιχύνετε την πιατέλα με αναμένο το brandy (χωρίς να χρειαστεί ο πυροσβεστήρας του σπιτιού)?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: iro  14 / 2 / 2007
    Xoris polu skepsi h parapano suntagh einai oti pio aidiastiko exo faei
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Λένη  15 / 2 / 2007
      Iro είμαι σίγουρη πωε δεν έχεις φάει ποτέ πάπια πορτοκάλι που είναι μια κλασική συνταγή για μαγείρεμα πάπιας (ίσως η καλύτερη). Ισως πάλι να μην σου αρέσουν αυτές οι γεύσεις αλλά θα μπορούσες να είσαι πιο ευγενική. Εγώ πάντως την βρίσκω υπέροχη και μάλιστα με τις μικρές αλλαγές που προτάθηκαν τέλεια.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.