www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πτι φουρ της μαμάς


Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκο βούτυρο
  • 1/2 κιλό άχνη
  • 1 1/4 του κιλού αλεύρι
  • 5 αυγά



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσει, προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά και το αλεύρι.
  2. Βάζουμε το μίγμα σε ένα κορνέ και φτιάχνουμε τα πτι-φουρ.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 10 λεπτά περίπου.
Οταν ψηθούν τα πτι φουρ μπορούμε να τα κάνουμε "σάντουιτς" βάζοντας ανάμεσα μαρμελάδα της επιλογής μας.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Πτι-φουρ με τρούφα
    Από: nervosa_anorexia  12 / 7 / 2005
    Επειδή στην παιδική μου μνήμη, πτι-φουρ εστί βούτημα φέρον -
    κατά το ήμισυ- σοκολάτα ή τρούφα (θυμάμαι ακόμα την παιδική.... 
    γουρουνιά που έκανα, δαγκώνοντας όλα τα πτι-φουρ απ`την πλευρά 
    της τρούφας...για να μη βάλει κανένας άλλος χέρι σ`αυτά..), να 
    συμπληρώσω ότι, αφού τα ετοιμάσουμε, αλείφουμε με πινελάκι το 
    μισό βούτημα με μαρμελάδα και το βουτάμε σε τρούφα ή λιωμένη 
    κουβερτούρα :)))

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.