www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ανοικτή τυρόπιτα του Αλέξανδρου


Υλικά

  • 500 γρ. τυρί φέτα
  • 1,5 κούπα φρέσκο γάλα
  • 1 πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 3 αυγά
  • Πιπέρι
  • Ανηθος(προαιρετικά)
  • 1 έτοιμο φύλο κουρού



Ετοιμασία

  1. Σε ένα μπολ λιώνουμε τη φέτα και προσθέτουμε το γάλα.
  2. Στη συνέχεια και ενώ ανακατεύουμε συνεχώς προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τέλος τον άνιθο και το πιπέρι.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε το φύλο δημιουργώντας παράλληλα στις άκρες του κάποια τοιχώματα (ώστε να μην φεύγει το μείγμα) και προσθέτουμε την γέμιση.
  4. Ψήνουμε στους 200 °C μέχρι να πάρει χρώμα το μείγμα μας.

Τη συνταγή συνιστά: o Αλέξανδρος (δικής του εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ¶ψητος Πάτος
    Από: Κίκα  20 / 7 / 2004
    Γεια σας!
    
    Την έφτιαξα την τυροπιτούλα, αλλά ο πάτος έμεινε άψητο ζυμάρι. 
    Τιμωρήθηκα γιατί την διάλεξα επίτηδες για να γίνει πατ-κιουτ και 
    να δω  το ποδόσφαιρο, αντί να ταχθώ με πονεμένο ύφος στην 
    κουζίνα και να σερβίρω αναστενάζοντας, όπως η "Δεσποινίς ετών 
    39" (η παλιά βερσιόν!). 
    Ή μήπως απλά έπρεπε να ψήσω πρώτα λίγο σκέτο το φύλλο (με 
    βαρίδια εκείνα τα φασόλια που λέγατε κάποτε);
    Όχι βέβαια πως δεν την έφαγε η αντροπαρέα...

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ¶ψητος Πάτος
      Από: Κατερίνα - Αθήνα  20 / 7 / 2004
      Γεια σου Κίκα!
      
      Πιστεύω ότι απλώς έπρεπε κατά την διάρκεια του ψησίματος να 
      ελέγχεις τον πάτο της πίτας ανασηκώνοντάς την με ένα πηρούνι. 
      Γενικά, στις περισσότερες συνταγές οι χρόνοι ψησίματος είναι 
      ενδεικτικοί, γιατί παίζει ρόλο ο φούρνος, το σκεύος κλπ. Οπότε ο 
      καλύτερος τρόπος είναι να ελέγχουμε το φαγητό και όχι να το 
      βγάζουμε απο τον φούρνο μόνο και μόνο επειδή πέρασε ο χρόνος της 
      συνταγής. 
      
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ¶ψητος Πάτος
        Από: Κίκα  20 / 7 / 2004
        Μάλλον έχεις δίκιο. Εγώ την τσουρούφλισα από πάνω, και πάλι ο 
        πάτος δεν ψήθηκε, παρόλο που έβαλα στο τέλος μόνο την κάτω 
        αντίσταση. Επίσης, επειδή είναι ανοιχτή σαν τάρτα δεν 
        ανασηκώνεται εύκολα.
        
        Σκέφτομαι τώρα μήπως ήταν πολύ βαθύ το σκεύος που χρησιμοποίησα. 
        
        Σ`ευχαριστώ για την απάντησή σου.

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ¶ψητος Πάτος
      Από: Τίνα Σταύρου  21 / 7 / 2004
      Το έτοιμο φύλλο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση express 
      για τάρτες. Το φύλλο κουρού, ακόμα περισσότερο.
      Γενικά, οι τάρτες νοτίζουν.
      Γενικά, οι τάρτες καίγονται εύκολα επειδή δεν έχουν καπάκι.
      Γενικά, η προτεινόμενη θερμοκρασία, είναι μάλλον ψηλή.
      Ενας καλός κανόνας για το ψήσιμο, είναι να ξεκινάς με τους 180 
      βαθμούς και βλέπεις.
      Επίσης, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν το από πριν ψήσιμο. Αντιθέτως, 
      ωφελεί τα μάλα. Θυμίσου όμως να την χιλιοτρυπήσεις  με ένα 
      πηρούνι και μετά να στρώσεις το χαρτί και τα βαρίδια, ωστέ να 
      μην φουσκώσει. Φαίνεται λίγο μπελαλίδικο, αλλά δεν είναι 
      τελικά, κι επιπλέον έχει μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.
      Αν παρόλα αυτά πραγματικά επείγεσαι, σου προτείνω να ξεκινήσεις 
      το ψήσιμο "πάντα σε προθερμασμένο φούρνο", μόνο με την κάτω 
      αντίσταση και να συνεχίσεις, ή με την κάτω αντίσταση και αέρα, 
      ή αν δεν έχει ο φούρνος σου αυτό τον συνδιασμό, με σκέτο αέρα.
      Η θέση της τάρτα με προψημένο πάτο, είναι στη μέση του φούρνου, 
      ενώ αυτής με ωμό, στο τελευταίο σκαλί (καλέ μου σκαλί) του 
      φούρνου.
      Σε ότι αφορά στη γέμιση, είμαι σίγουρη ότι θα ήταν νοστιμότατη 
      γιατί την χρησιμοποιώ κι εγώ για σκεπαστές τυρόπιτες. 

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ¶ψητος Πάτος
        Από: Κίκα  21 / 7 / 2004
        Ευχαριστώ Τίνα! Έχεις ένα τρόπο να "τα κάνεις λιανά". Μεγάλο ταλέντο αυτό.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Άψητος Πάτος
          Από: Αλέξανδρος   26 / 7 / 2004
          Hello κι από μενα!!! Για να πω τη μαύρη αλήθεια τη συνταγή αυτή την έφτιαξα ένα σαββατόβραδο (μάλλον κυριακή γλυκοχάραμα) μετα από ένα απίστευτο ξενύχτι για μια πεινασμένη αντροπαρέα και έμειναν όλοι ευχαριστημένοι τόσο για τη γεύση όσο και για τον περιορισμένο χρόνο παρασκευής. Από τότε δεν έτυχε να την ξαναφτιάξω όμως απ` όσο θυμάμαι την είχα ψήσει στους 200 με πάνω κάτω αντιστάσεις στη μεσαία θέση και έγινε καλή. Πιστεύω πως το καλύτερο θα ήταν την επόμενη φορά που θα τη δοκιμάσεις πριν τη σερβίρεις να τσεκάρεις αν έχει ψηθεί το φύλο και είμαι σίγουρος πως θα έχεις τα κατάλληλα αποτελέσματα.
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: Άψητος Πάτος
            Από: marymary  26 / 7 / 2004
            Καλή ημέρα και καλή εβδομάδα. 
            Πριν πέσω με τα μούτρα στη δουλειά να σας ενημερώσω ότι την 
            έφτιαξα και εγώ την πίτα με ακριβώς την ίδια δοσολογία και, 
            
            1. ο πάτος μου ψήθηκε ωραιότατα αφού προθέρμανα τον φούρνο στο 
               φούλ πάνω κάτω και στη συνέχεια έψησα στον αέρα στους 180,  
               μια θέση κάτω από την μέση. 
            2. Λόγω του ότι είμαι ζυμαρολάτρης, η ζύμη μου φάνηκε ελάχιστη 
               σε σχέση με την γέμιση. 
            3. Παρ`όλα αυτά ήταν νοστιμότατη και πικάντικη. 
            4. Την επόμενη φορά θα βάλω την μισή δόση γέμισης. 
            
            
            
            
            
            

            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
            • Θέμα: Re: Άψητος Πάτος
              Από: νιαμ-νιαμ  10 / 3 / 2006
              όπως τα λες,Στην πιο χαμηλή θέση το ταψί και αερας στους 150 προθερμασμένος.Εχει το ίδιο ψήσιμο και πάνω και κάτω.
              [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΠΑΤΟΣ
    Από: ΑΝΤΑ  24 / 2 / 2005
    εγώ συνήθως όταν πρόκειται για πίτες τον μισό από τον προτεινόμενο χρόνο τις ψήνω χαμηλά στην σκάλα του φούρνο και τον υπόλοιπο στη μεσαία σκάλα και έτσι είμαι πάντα σίγουρη ότι έχει ψηθεί και ο πάτος.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.