www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κατσικάκι φούρνου λεμονάτο με γιαούρτι


Υλικά

  • 2 κιλά μπούτι αρνί ή κατσίκι
  • 10 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε δοντάκια
  • 2 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 400 γρ. γιαούρτι σακούλας
  • Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια μεγαλούτσικα
  • 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας πάπρικα
  • 1 πρέζα αλάτι



Ετοιμασία

Ζυγίζουμε το κρέας για να υπολογίσουμε το χρόνο ψησίματος. (Υπολογίζουμε 40 λεπτά ψήσιμο στους 180 °C για κάθε 500 γρ. κρέατος.)
  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας, το τρυπάμε, βάζουμε τα δοντάκια του σκόρδου, πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και το δυόσμο και το αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  3. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το χυμό, το λάδι, την πάπρικα και λίγο αλάτι.
  4. Βάζουμε το κρέας στο ταψί (καλύτερα τοποθετημένο επάνω στη σχάρα της γάστρας) και το αλείφουμε με το μίγμα το γιαουρτιού από την πλευρά που είναι ακάλυπτη και θα ψηθεί.
  5. Αφήνουμε μέχρι να ψηθεί από αυτή την πλευρά, το γυρίζουμε, αλείφουμε από την άλλη μεριά το κρέας και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  6. Αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βάζουμε το κρέας λίγο στο γκριλ και από τις δύο πλευρές για να γίνει η πετσούλα τραγανή.
Καταβροχθίζουμε κατά βούληση.
Αυτή τη συνταγή νομίζω πως μου την έδωσε μια παλιά συνάδελφος με ρίζες στη Μέση Ανατολή.
Παραλλαγή: Γεμίζουμε ένα κατσικάκι γάλακτος με κομματάκια από διάφορα σκληρά τυριά τύπου γραβιέρας, λιαστές ντομάτες και δυόσμο και ακολουθούμε την ίδια συνταγή.

Τη συνταγή συνιστά: η Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Συνταγή εξετελέσθη ...
    Από: popelix   14 / 4 / 2004
    Χριστός Ανέστη!
    
    Ελπίζω όλοι να πέρασαν καλά και να έφαγαν πολύ ;-)
    Η συνταγή σου Κατερίνα έγινε κανόνι! Έκανα βέβαια κάποιες 
    επεμβάσεις αλλά ήταν περιορισμένες (αρωματικά βότανα και γέμισμα 
    με τυράκι...). Δαγκώνοντας την κάθε μπουκιά σου έμενε στο στόμα η 
    γλύκα του γιαουρτιού και η μοσχοβολιά απο τη φλούδα του λεμονιού. 
    Ποίημα σου λέω!
    Ακόμα και οι λάτρεις της σούβλας έμειναν γευστικά ικανοποιημένοι.
    
    Θα λάβεις αναλυτικό ρεπορτάζ για την εκτέλεση συνοδευόμενο και 
    απο φωτογραφικό υλικό.
    
    Πάντα τέτοιες συνταγές,
    
    Καλλιόπη

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Συνταγή εξετελέσθη ...
      Από: Κατερίνα   14 / 4 / 2004
      Αληθώς Ανέστη!! 
      
      Καλλιόπη, χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η συνταγή για το κατσικάκι 
      φούρνου! Αλήθεια τί τυράκι χρησιμοποίησες στη γέμιση; Με 
      ενδιαφέρει γιατί πρόκειται να το φτιάξω κι εγώ συντόμως μια και 
      οι φίλοι ζητάνε να το ξαναφάνε.
      
      Θα περιμένω οπωσδήποτε το αναλυτικό ρεπορτάζ και το φωτογραφικό 
      υλικό όπως μου υποσχέθηκες. 
      
      Άντε και του χρόνου να είστε καλά!! Χρόνια Πολλά!!!
      
      
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Καταπληκτική!!
    Από: Ανωνύμου   15 / 4 / 2004
    Εν`όψει Πάσχα και όντας γευσιγνώστης η συνταγή αυτή μου κίνησε την περιέργεια και αποφάσισα να την κάνω.Κατερίνα μπράβο!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Δεν έμεινε ίχνος στο ταψί!
    Από: Alice   17 / 4 / 2004
    Μπράβο Κατερίνα, μας έφτιαξες τη μέρα! 
    Εγινε τόσο νόστιμο, που τρελλαθήκανε οι πάντες! 
    Ακολούθησα επακριβώς τη συνταγή, με εξαίρεση την προσθήκη ολίγης 
    θρούμπης για λίγο παραπάνω άρωμα! 
    
    Καταπληκτικό πιάτο, πράγματι. Θαρρώ θα το κάνω συχνότερα! 
    Νάσαι καλά!
     

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Αρωματικό!
    Από: nopi   19 / 4 / 2004
    Πολύ ωραία συνταγή, μπράβο! Το άρωμα του λεμονιού μας ξετρέλανε!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: νιαμ-νιαμ   22 / 4 / 2004
    Μετά από όσα καλά διάβασα αύριο θα το φτιάξω κι εγώ.Μόνο μια ερωτησούλα:Οι 180 στον φούρνο είναι στις αντιστάσεις ή στον αερόθερμο;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Δεν έχω γάστρα. Και τώρα τί?
    Από: Γιούλη Κ.  11 / 5 / 2005
    Αν δε διαθέτουμε γάστρα, έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα αν το ψήσουμε
    στο ταψί? Μήπως το μείγμα γιαουρτιού και λίπους του κατσικιού δεν
    δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα?

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Να ρωτήσω για το ψήσιμο
    Από: Μάρι  12 / 5 / 2005
    Kατερίνα γειά σου, τη συνταγή θέλω να την φτιάξω αυτό το Σαββατοκύριακο μια απορία έχω στο ψήσιμο που λές, το καπάκι της γάστρας να είναι ανοιχτό στην αρχή και θα σκεπάσουμε μετά, ή δεν θα το βάλουμε καθόλου. Ευχαριστώ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Με τι συνοδεύεται;
    Από: Ζωή  23 / 5 / 2005
    Αν πρόσθετα πατάτες στο ταψί θα γινότανε καλές; Η μήπως δεν 
    ταιριάζουν με το γιαούρτι; Εναλλακτικά με τι θα μπορούσα να 
    συνοδεύσω αυτό το φαγητό;

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.