Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κατσικάκι φούρνου λεμονάτο με γιαούρτι
Υλικά
- 2 κιλά μπούτι αρνί ή κατσίκι
- 10 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε δοντάκια
- 2 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμένο πιπέρι
- 400 γρ. γιαούρτι σακούλας
- Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια μεγαλούτσικα
- 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας πάπρικα
- 1 πρέζα αλάτι
|
|
Ετοιμασία
Ζυγίζουμε το κρέας για να υπολογίσουμε το χρόνο ψησίματος. (Υπολογίζουμε 40 λεπτά ψήσιμο στους 180 °C για κάθε 500 γρ. κρέατος.)
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας, το τρυπάμε, βάζουμε τα δοντάκια του σκόρδου, πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και το δυόσμο και το αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
- Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το χυμό, το λάδι, την πάπρικα και λίγο αλάτι.
- Βάζουμε το κρέας στο ταψί (καλύτερα τοποθετημένο επάνω στη σχάρα της γάστρας) και το αλείφουμε με το μίγμα το γιαουρτιού από την πλευρά που είναι ακάλυπτη και θα ψηθεί.
- Αφήνουμε μέχρι να ψηθεί από αυτή την πλευρά, το γυρίζουμε, αλείφουμε από την άλλη μεριά το κρέας και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
- Αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βάζουμε το κρέας λίγο στο γκριλ και από τις δύο πλευρές για να γίνει η πετσούλα τραγανή.
Καταβροχθίζουμε κατά βούληση.
Αυτή τη συνταγή νομίζω πως μου την έδωσε μια παλιά συνάδελφος με ρίζες στη Μέση Ανατολή.
Παραλλαγή: Γεμίζουμε ένα κατσικάκι γάλακτος με κομματάκια από διάφορα σκληρά τυριά τύπου γραβιέρας, λιαστές ντομάτες και δυόσμο και ακολουθούμε την ίδια συνταγή.
Τη συνταγή συνιστά: η Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου
|
|