www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Καρμπονάρα αλα Κατερίνα


Υλικά

  • 1πακέτο μακαρόνια
  • 1 πακέτο μπέικον τυποποιημένο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια μεγάλη
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ρετσίνα
  • Λίγο βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη πράσινη πιπεριά προαιρετικά



Ετοιμασία

  1. Τσιγαρίζουμε σε λίγο βούτυρο το μπέικον και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τα μανιτάρια.
  2. Γυρίζουμε τα μανιτάρια μερικές φορές να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, τα σβήνουμε με τη ρετσίνα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε έως ότου να εξατμιστεί όλο το κρασί.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα μας σε σιγανή φωτιά να πάρει μερικές βράσεις (περίπου 15-20 λεπτά).
  4. Σερβίρουμε με μακαρόνια.
Εαν θέλουμε λίγο πριν βγάλουμε τη σάλτσα από τη φωτιά βάζουμε λίγη πράσινη πιπεριά.
(Κάποιος μου είπε να αντικαταστήσω την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι για να είναι πιο ελαφρύ, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα)

Τη συνταγή συνιστά: η Κατερίνα (δικής εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: karmponara tis katerinas
    Από: nantia  6 / 8 / 2004
    kalimera sas!poli kali i suntagi tis k.katerinas.einai i teleia karmponara kai an exeresoyme kai tis piperies mporoume na baloume kai zampon psilokommeno kai stin saltsa me tin krema galaktos prostetoyme kai psilokommena tyria tis areskeias mas. fagito me polles thermides alla teleio apo kathe apopsi!!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: karbonara ths Katerinas
    Από: Βασίλης  15 / 1 / 2005
    Κατ αρχήν , ασ δοκιμάσει κάποιος να αντικαταστήσει την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι,να μας πει και μας βρε παιδιά!! Επίσης έχω να προσθέσω ελάχιστο σκόρδο και λιγάκι κρεμμύδι.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Karbonara
    Από: Gina  22 / 6 / 2006
    Kalhmera se olous tous kalofagades!!! Egw stin karbonara bazw mono manitaria,baycon kai krema galaktos FAGE mazi me turi REGATO.Pistepste me ama dokimasete tin sugekrimeni krema galaktos kai to sigekrimeno turi einai apolaush i karbonara!!! Kalh oreksi se olous!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μακαρονάδες
    Από: Νατάσα  23 / 6 / 2006
      Έχω αντικαταστήσει πολλές φορές σε μακαρονάδες την μισή 
    ποσότητα κρέμας γάλακτος με γιαούρτι στραγγιστό και είναι 
    ωραιότατες! Πιο δροσερές και ελαφριές γευστικά.
      Έχω όμως μία ένσταση. Αυτή η συνταγή και καμία παραλλαγή της 
    δεν μπορεί να ονομαστεί καρμπονάρα. Η καρμπονάρα δεν έχει κρέμα 
    αλλά αυγό και από τα υπόλοιπα μόνο μπέικον τραγανό. Κι από 
    τυρί, μόνο παρμεζάνα. Οτιδήποτε άλλο, καλά κάνουμε και το 
    φτιάχνουμε και μας αρέσει, αλλά καρμπονάρα δεν είναι.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ
    Από: ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ  21 / 12 / 2006
    Καλημέρα σας, έφτιαξα κι εγώ την καρμπονάρα "αλά Κατερίνα" και ήταν καταπληκτική. Ακολούθησα όμως τη συμβουλή της Gina και έτριψα τυρί Regato πριν ρίξω την κρέμα πάνω στα ζυμαρικά. Επίσης, έβαλα μισή κίτρινη και μισή κόκκινη πιπεριά (αντί για 1 πράσινη) που λέει η συνταγή, για να δώσει καλύτερο χρώμα. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό! (Τουλάχιστον, έτσι μου είπαν οι καλεσμένοι μου).
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
    Από: Άντζυ  22 / 12 / 2006
    Ωραία η συνταγούλα την έχω δοκιμάσει.Προτείνω για συμπλήρωμα κι ένα ξερό κρεμμυδάκι να τσιγαριστεί μαζί με το μπέικον και τα μανιτάρια και μετά να σβήσουμε με το κρασάκι.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ακυρη ονομασια `καρβοναρα`
    Από: Αναστας  14 / 5 / 2007
    Κατερινα παρακαλω αλλαξε το ονομα της σαλτσας. Αντιληφθειτε επιτελους ολοι οτι η καρβοναρα παρασκευαζεται με ανακατεμενο αυγο και οχι κρεμα γαλακτος (παννα ιταλιστι).
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.