Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γουρουνόπουλο με ανανά και ξυνόμηλο
Υλικά
- 3 κιλά χοιρινό κρέας κομμένο σε μερίδες
- 1 ξυνόμηλο
- 2-3 κουταλιές του γλυκού μαύρη ζάχαρη
- Φρέσκο βούτυρο
- Μουστάρδα,
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπύρα
- Λεμόνια
- Μια μικρή κονσέρβα ανανά σε ροδέλες
|
|
Ετοιμασία
- Ζεσταίνουμε και διαλύουμε μέσα στο ζουμί από την κομπόστα ανανά το βούτυρο, προσθέτοντας μέσα χυμό από 1 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, 2-3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη, 1 ξυνόμηλο τριμμένο στο ρεντέ και 1/2 κουτάκι μπύρα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το μήλο.
- Αλατίζουμε και πασαλείβουμε κάθε μερίδα χοιρινού με μουστάρδα και τις τοποθετούμε σε ένα ανάλογο ταψί κοντά-κοντά τη μία στην άλλη και περιχύνουμε από
πάνω το διάλυμα με το βούτυρο, την μπύρα κλπ. (Πρέπει ο ζωμός να καλύπτει το κρέας).
- Ψήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
- Οταν βεβαιωθούμε ότι έχει γίνει το ξεσκεπάζουμε και το ανεβάζουμε για 2-3 λεπτά στο grill περιχύνοντάς το με το ζουμί του.
- Τοποθετούμε σε πιατέλα το κρέας και δένουμε σε σάλτσα (με λίγο corn flour) το ζουμί που έμεινε στο ταψί.
- Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα το κρέας και την υπόλοιπη τη σερβίρουμε χωριστά.
Σερβίρουμε με πιλάφι ή πουρέ.
Συνοδεύεται με κόκκινο-ξερό κρασί.
Τη συνταγή συνιστά: η Ασπα Παππά
|
|