www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ταυλανδέζικη σούπα με καβούρι και καρύδα


Υλικά

  • 1 κουταλιά σπορέλαιο
  • 2 κουταλιές κόκκινη πάστα κάρυ
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 600 ml. γάλα καρύδας
  • 600 ml. ζωμός ψαριού
  • 2 κουταλιές fish sauce
  • 200 γρ. ψίχα καβουριού
  • 200 γρ. καβουροδαγκάνες
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα



Ετοιμασία

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε γουόκ ή μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε την πάστα κάρυ και την πιπεριά και τηγανίζουμε ανακατεύοντας για ένα λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το γάλακαρύδας, το ζωμό ψαριού και την fish sauce και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  3. Προσθέτουμε το κρέας καβουριού και τις δαγκάνες, τον κόλιανδρο και τα kρεμμυδάκια.
  4. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε την σούπα ζεστή.

Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: question
    Από: Λια  8 / 12 / 2004
    Πολύ ενδιαφέρουσα η σούπα. Η πάστα καρυ τι ακριβώς είναι και που το βρίσκουμε? Ευχαριστώ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: αν είναι δυνατόν
    Από: Χαρά  9 / 12 / 2004
    Κάλλη έμαθα ότι είχες γενέθλίά.Χρόνια σου πολλά.Και μια 
    συμβουλή:Μη τρως τέτοια πράματα βρε παιδάκι μου.Θα χαλάσεις τον 
    οργανισμό σου 
    ΥΓ.(πλάκα κάνω ε?)

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: η πάστα κάρυ
    Από: Κάλλη  9 / 12 / 2004
    Η πάστα κάρυ φτιάχνεται από κάρυ και άλλα μυρωδικά, χτυπημένα
    παραδοσιακά στο γουδί μαζί με πολτοποιημένο κρεμμύδι ή/και
    σκόρδο. Υπάρχουν νομίζω κόκκινη και πράσινη και είναι
    συσκευασμένες συνήθως σε σωληνάρια. Το πού θα τη
    βρεις..φαντάζομαι σε ένα κατάστημα με ασιατικά προιόντα σίγουρα
    θα την πετύχεις, αν και δεν είμαι κατάλληλη να πω πού υπάρχουν
    τέτοια μαγαζιά!
    
    Χαρά ευχαριστώ για τις ευχές! Στην αρχή φοβόμουν ότι τα μάτια μου
    θα αρχίσουν να κινεζοφέρνουν, αλλα είναι τόσο μεγάλα που τελικά
    μάλλον θα τη βγάλω καθαρή από τα πολυπολιτισμικά που με ταΐζω!!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.