Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ζύμη (βαση) για κρέπες χωριάτικες
Υλικά
- Για 16 κρέπες:
- 400 γρ. αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και 1/2 κουταλάκι αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Κάνουμε στην μέση μία λακουβίτσα και ρίχνουμε σιγά-σιγά χλιαρό νερό δουλεύοντας το μίγμα μας καλά με τα χέρια ή με το μίξερ μέχρι να έχουμε έναν λείο πολύ αραιό χυλό.
- Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε μικρή ποσότητα από το μίγμα μας (1/2 φλιτζανάκι περίπου) ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού.
- Μόλις η κρέπα ροδίσει (1-2 λεπτά περίπου) την αναποδογυρίσουμε με μία ξύλινη σπάτουλα και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας.
Η συνταγή αναφέρεται στη ζύμη (βάση)της κρέπας. Ειναι προφανές οτι δεν σερβίρεται σκέτη αλλά με την εκάστοτε γέμιση.
|
|