www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Mπατζίνα Θεσσαλική


Υλικά

  • 3-4 κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα καλά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι περίπου φέτα
  • Λίγο κίτρινο τυρί
  • Αλεύρι
  • Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
  • 1 αυγό.



Ετοιμασία

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά ώστε να σχηματιστεί ένας παχύρρευστος χυλός αδειάζουμε σε ταψί και ψήνουμε περίπου 35 με 40 λεπτά ώσπου να ροδίσει στους 150 βαθμούς.
Τη συνταγή συνιστά: η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΝΙΚΛΙΔΟΥ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Πατζίνα
    Από: Ανδρέας  4 / 2 / 2005
    Εγώ έχω μια διαφορετική συνταγή για την πατζίνα από την 
    Καρδίτσα, χωρίς κολοκυθάκια αλλά μόνο με τυριά. Δοκιμάστε την 
    κι αυτή.
    
    Πατζίνα
    Υλικά:  
    - 6 αβγά
    - ½ φλ. αλεύρι
    - 2 ποτήρια γάλα
    - 200 γρ. γιαούρτι
    - 200 γρ. ανθότυρο 	
    - 200 γρ. φέτα
    - 1 κ.γ. σόδα
    - 1 ποτήρι κρασιού λάδι
    - τυρί τριμμένο
    Εκτέλεση:
    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Απλώνουμε το μίγμα σε λαδωμένο 
    ταψί. Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε 
    μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει. 
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Πατζίνα
      Από: popelix  7 / 2 / 2005
      Κύριε Ανδρέα,
      
      επιχείρισα να φτιάξω τη συνταγή σας το ΣΚ ακολουθώντας την 
      συνταγή με εξαίρεση 100 γρ. φέτα+ανθότυρο παραπάνω. Η γεύση της 
      ήταν καλή αλλά διατηρεί αρκετη υγρασία ακόμα και τώρα, παρόλο που 
      την έβαλα να ψηθεί και στον πάτο του φούρνου. Εσείς την έχετε 
      δοκιμάσει; Μου αρέσει πολύ σαν ιδέα για αυτό θα ήθελα να την 
      τελειοποιήσω. Περιμένω τη συμβουλή σας!
      
      Σας ευχαριστώ,
      
      popelix

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μπατζίνα
    Από: Παναγιώτης Κουκουβίτης  4 / 2 / 2005
    Η συνταγή με τα κολοκυθάκια γίνεται εξαιρετική με το υλικό που
    βγάζουμε όταν αδειάζουμε την σάρκα ατό τα κολοκυθάκια για να τα
    κάνουμε γεμιστά.
    Θέλει πολύ καλό στράγγισμα και να προσέξουμε να ψηθεί καλά από κάτω.
    Βάζοντας τυριά από πάνω έχουμε κολοκυθάκια ογκραντέν.
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: μπατζίνα θεσσαλική
    Από: Νικόλαος  30 / 5 / 2005
    θα ήθελα να ρωτήσω το αλεύρι σε ποια ποσότητα το χρησιμοποιούμε
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Mpatzina
    Από: froufrou  8 / 6 / 2005
    os karditsiotissa kai os fanatikos opados ths mpatzinas h ths zematouras opos thn lene sto xorio mou exo na prosthso to ekshs. H mpatzina ginetai oxi me fresko kolykathaki para me megalo-orimo pleon kolokythi. Afou to kospoume sta dfyo kai to ksysoume mexri na mas piastei to xeri me to koutali, to vazoume se lekanitsa, prosthetoume ligo voutyro h elaiolado, tyri feta trimmeno,ligo gala, alati kai piperi kai aleuri toso oste na sxhmatistei enan phxtos xylos. Sthn synexeia ladonoume to tapsi kai rixnoume to xylo kounontas na paei pantou. Pshnoume se metrio fourno oste na pshthei kai mesa alla kai na rodokokkinhsei pano. veaia emeis thn pshname sthn sompa h sth gastra (oxi to pilino skeuos pou kseroune polloi alla to tzaki h o mpouxarhs ) H mama mou synhthize na vazei palia pano rozetes apo lipos apo ta gourounia pou sfazame ta xristougenna, ego pleon vazo apla ligo voutyraki. Oi syntages me ta kaseria kai ta freska kolokythia einai neoterismoi kai den exoune na kanoune sto elaxisto me thn paradosiakh syntagh ths mpatzinas. Ton augousto pou tha mai ellada, sto xorio mou tha fao kamposa kommatakia sthn ugeia sas :))
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: MPATZINA
    Από: Mary  16 / 6 / 2006
    SAN KARDITSIWTISSA KI EGW NA EPIBEBAIWSW OTI H MPATZINA GINETAI MONO ME KITRINO KOLOKY8I-OXI ME PRASINO/FRESKO,KAI APO TYRI BAZOUME M O N O F E T A KAI OXI ALLA TYRIA,P.X KITRINA. PRIN TH FOURNHSOUME RIXNOUME KAI APO PANW FETA-TRIMMENH H OPOIA 8A XEROPSH8EI.FRONTIZOUME EPISHS NA GINEI LEPTH KAI OXI XONTRH.LEPTH KAI TRAGANH PREPEI NA EINAI STO TELOS KAI ENNOEITAI OTI TRWGETAI KAI KRYA THN EPOMENH MERA
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: MPATZINA
    Από: Mary  16 / 6 / 2006
    OYTE SODA OUTE AN8OTYRO OUTE GIAOURTI BAZOUME... POU TA VRHKATE AFTA BRE PAIDIA;;;;; KAI LEGETAI MPATZINA OXI PATZINA SYGNWMH GIA TA GREEKLISH MBAINW APO EXWTERIKO
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μπατζίνα
    Από: Μαρία  19 / 6 / 2006
    Η frufru και η Mary κατάγονται προφανώς από τον κάμπο της 
    Καρδίτσας. 
    Στα ορεινά χωριά η μπατζίνα γίνεται με καλαμποκάλευρο (μπομπότα) 
    και λέγεται ΖΕΜΑΤΙΣΤΗ ή ΖΕΜΑΤΟΥΡΑ. 
    Όταν πάω στη λίμνη Πλαστήρα και ζητάω "ζεματιστή" και οι 
    σερβιτόροι αναρωτιούνται τι είναι αυτό, μου έρχεται κάπως 
    ανάποδα.....
    Μου φαίνεται ότι πρέπει να διεκδικήσουμε ΠΟΠ!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μπατζίνα
      Από: froufrou  21 / 6 / 2006
      Kalo mou koritsaki an diavaseis to arthro mou parapano tote tha
      deis oti thn anafero kai san zematoura! Kamia sxesh me mpompita
      kai kalampokisio aleuri! Epishs na po oti den erxomai apo to
      kampo ths karditsas alla apo xorio oerino kai oxi poly makria apo
      thn limnh tou Plasthra! Opou kai na rothseis sta merh mas tha sou
      poune to idio! Rpishs h kalh muo h nona evaze apo pano kai ligo
      xtyphmeno augo prin na thn valei sto fourno!
      Topra oti allo dokimasate h akousate einai apla paralages. H
      klassikh omos einai auth pou leo ego kai h Mary!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Μπατζίνα
        Από: Maria  21 / 6 / 2006
        Η γιαγιά μου πάντως τη ζεματούρα την έφτιαχνε με καλαμποκίσιο αλεύρι και τη λέξη "μπατζίνα" ούτε ακουστά δεν την είχε. Και όλα αυτά σε ορεινό χωριό κοντά στη λίμνη
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Μπατζίνα
          Από: froufrou  23 / 6 / 2006
          Na dieukrinhso oti Mpatzina thn lene ston kampo! Emeis sto xorio
          mas zematoura thn kseroume! Alla thn kanoume etsi opos sou eipa.
          Auto pou kanoume me to kalampokisio aleuri, thn legomenh
          mpompota, to leme plasto.
          

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: συνταγή για μπατζίνα με κολοκύθι
    Από: ΒΟΥΛΑ  23 / 6 / 2006
    frou frou, δεν μας δίνεις εκείνη τη συνταγή για μπατζίνα με κολοκύθι, αλεύρι και τυρί;..εγώ είμαι από Τρίκαλα-κοντοχωριανή αλλά η μάνα μου δεν κάνει μπατζίνα με κολοκύθα αλλά με πράσινα κολοκυθάκια!δεν γίνεται όμως ιδιαίτερα αφράτη και φαντάζομαι ότι με την κολοκύθα θα είναι καλύτερη..σήμερα πάντως θα κάνω μία "προυζμόπτα" συνταγή από Hungry-πολύ καλή- και θα την πάρουμε στη θάλασσα που θα πάμε για μπάνιο..όπως τον παλιό καλό καιρό!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μπατζίνα
    Από: Π. Κωνσταντάκης  19 / 2 / 2007
    Γραμμένες και οι δύο στα γρήγορα.Η μία δεν γράφει για το ψήσιμο, η άλλη μιλάει για κίτρινο τυρί (μήπως φιάχνει πίτσα;) και οι δύο δεν λένε ότι το αλεύρι πρέπει (νομίζω) να είναι καλαμποκάλευρο.Είναι έτσι;Ειλικρινά δεν ξέρω.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μπατζίνα
      Από: μαμα  19 / 2 / 2007
      Από περιοχή σε περιοχή υπάρχουν διαφορές, αλλά η βασική ιδέα 
      είναι η ίδια. Αλεύρι τώρα πια βάζουμε ότι αρέσει καλύτερα, ή 
      ότι έχουμε. Εγώ τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ φαριναπ. Οι 
      αναλογίες είναι:
      
      1 κιλό κολοκυθάκια πράσινα ή κολοκύθα κίτρινη τριμμένα  
      αλατισμένα και στυμένα.
      1/2 κιλό φέτα τριμμένη
      4-6 αυγά ανάλογα τα γούστα
      1 κούπα αλεύρι φαριναπ ή ότι άλλο αλεύρι + 1 κουτ.γλυκού μπεικιν
      1/2 κούπα λάδι
      ανιθο και κρεμμυδάκια πάλι ανάλογα τα γούστα
      
      Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, τα ψήνουμε σε ταψί λαδωμένο και 
      αλευρωμένο ή ακομα καλύτερα ντυμένο με αντικολλητικό χαρτί, 40` 
      λεπτά, στους 180 βαθμούς.
      
      Ακόμη, την φτιάχνουμε και με σπανάκι χοντροκομμένο αλατισμένο 
      και στυμμένο αντί για κολοκύθι.
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Μπατζίνα
        Από: froufrou  21 / 2 / 2007
        sta merh mou oi noikokyres, afhnoune ta kolokythia na orimasoune
        mexri na ginoune se megethos isame papoutsi 80 noumero kai meta
        afou ta kopsoume ta afhnoune se meros skiero kai kshro. Etsi ta
        diathroune sxedon olo to xeimona kai ftaixnoune thn kataplhktikh
        zematoura mas h kata kosmo mpatzina.
        
        gia na thn ftiaksoune, trivoune to kolokytho me to koutali,
        vazoune thn psixa se mia lekanitsa, anakateuoune me auga, aleuri,
        alati, tyri feta kai ladi kai afou ginei enas xylos arketa
        phxtos, ton stronoune se ladomeno tapsi. H mana mou kai h theia
        mou vazoune sto xylo kai gala, h nona mou oxi...ths nonas mou
        omso ofeilo na omologhso oti ginetai pio nostimh (alla mhn to
        peite sthn mana mou). Pano apo thn pita vazoune oles rozetes
        lipous h voutyrou. Pshnoune eite sthn gastra eite ston fourno
        panta se dynath thermokrasia. Sthn gastra h thermokrasia
        antistoixei isame ena demati ksyla apo to loggo....... sto fourno
        stous 220 vathmous pano kato. Pshsimo peripou 45 lepta. An
        arxisei kai arpazei apo pano, apla skepastethn me ligo alouminoxarto.
        
        H mpatzina den prepei na einai xonrth alla lepth (fthinh pou lene
        kai sto xorio mou) kai traganh pano kato. Paxos peripou 1,5
        ekkatosto (peripou 3 ekkatosta apshth giati kata to pshsimo).
        Ksexaste loipon farines kai sodes. Giati tote den tha kanete
        mpatzina alla mia allh pita.
        Epeidh mou vrisketai ena akoma kolokythi sto kelari, tha sas thn
        kano to SK kai tha sas steilo mia foto....

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Μπατζίνα
          Από: ΡΟΥΛΑ  21 / 2 / 2007
          ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΜΠΑΤΖΙΝΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.