www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ζύμη (βαση) για κρέπες


Υλικά

  • Για 8 κρέπες: 125 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά σογιέλαιο
  • 0,15 του λίτρου γάλα



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και 1/2 κουταλάκι αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Κάνουμε στην μέση μία λακουβίτσα, ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι, λίγο γάλα και δουλεύουμε το μίγμα μας καλά με τα χέρια ή με το μίξερ προσθέτοντας σιγά-σιγά το υπόλοιπο γάλα και 0,15 του λίτρου νερό.
  3. Οταν το μίγμα μας γίνει λείο το αφήνουμε για 1/2 ώρα περίπου.
  4. Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε μικρή ποσότητα από το μίγμα μας (1/2 φλιτζανάκι περίπου) ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού.
  5. Μόλις η κρέπα ροδίσει (1-2 λεπτά περίπου) την αναποδογυρίσουμε με μία ξύλινη σπάτουλα και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
  6. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας.
Η συνταγή αναφέρεται στη ζύμη (βάση)της κρέπας. Ειναι προφανές οτι δεν σερβίρεται σκέτη αλλά με την εκάστοτε γέμιση.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: κρέπες 2004
    Από: Ανωνύμου   25 / 1 / 2004
    καλή, αλλά λίγο αλμυρη μας βγήκε η κρέπα ας`ούμε
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Κρέπα
    Από: Μαριάννα  15 / 2 / 2007
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν η ζύμη πρέπει να κολλάει στα χέρια?? Δηλαδή πόσο σταθερή πρέπει να είναι?? Και στο τηγάνι πόσο υπολογίζουμε για την κάθε μια? Ευχαριστώ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Κρέπα
      Από: Αντιγόνη  15 / 2 / 2007
      Μαριάννα, πρόκειται για χυλό και όχι για ζύμη. Θα πρέπει να 
      είναι πυκνόρευστος σαν μέλι και λείος, να έχει δηλαδή διαλυθεί 
      καλά το αλεύρι. 

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Κρέπα
        Από: froufrou  16 / 2 / 2007
        ego pali kano tis krepes me to pati. Vazo ena pothri gala se ena
        mpol, rixno kai dyo auga, alati, piperi kai ligo zaxarh kai
        aleuri toso oste na ginei enas araios xylos. oso pio phxtos o
        xylos toso pio xontres oi krepes. Kamia fora vazo kai ligo
        liomeno voutyro mesa. Sto thgani vazo me to pinelo ladi kai ekei
        tis pshno oles xoris na ksanaladoso....

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΚΡΕΠΑ
    Από: ΑΝΤΩΝΙΑ  29 / 3 / 2007
    ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ 0,15 ΠΟΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΚΑΦΕ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΚΡΕΠΑ
      Από: elie  29 / 3 / 2007
      Τα 150ml γάλα είναι κάτι παραπάνω από μισή κούπα (δοσομετρική).
      Τα 125γρ. αλεύρι είναι μια κούπα ακριβώς (και πάλι δοσομετρική).
      Θα το δεις όμως και με το μάτι, να βγει ένας σχετικά πηχτός χυλός
      όπως λέει και η froufrou παραπάνω.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.