www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Mπατζίνα Θεσσαλική


Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι
  • Μισό βιτάμ
  • 2 ποτήρια γάλα
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι
  • 3 κούπες τυρί φέτα καλής ποιότητας
  • Αλεύρι



Ετοιμασία

  1. Σε μια βαθιά λεκάνη, ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα το βιτάμ το οποίο προηγουμένως θα έχουμε αφήσει έξω από το ψυγείο ώστε να μαλακώσει πολύ, λίγο αλάτι και το κολοκυθάκι το οποίο θα έχουμε πρώτιστα περάσει από τον τρίφτη.
  2. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι σε μικρές ποσότητες, ώστε να δημιουργηθεί μια μάζα σαν κουρκούτι, δηλαδή όχι σκληρή, αλλά ούτε και να ''τρέχει''.
  3. Αλείφουμε λάδι σε τετράγωνο ταψί, ρίχνουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με τυρί και ''στάζουμε'' ψιλές λωρίδες από λάδι.
  4. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Η ποσότητα του τυριού, μπορεί να είναι και περισσότερη αναλόγως την προτίμηση του καθενός. Αλλά επιμένω ότι το τυρί πρέπει να έχει τέλεια γεύση, γιατί αυτό είναι που δίνει τη νοστιμιά.
Τρώγεται φυσικά με τα χέρια και αν κρίνω από όσους την έχουν δοκιμάσει, μετά μανίας.

Τη συνταγή συνιστά: η Ελενα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: MPATZINA!!!
    Από: DIMITRA  1 / 3 / 2005
    SYNISTW TH MPATZINA GIATI EINAI ENA PIATO GEFSTIKOTATO KAI ELAFRY....TRWGETAI OPOIADHPOTE WRA THS HMERAS.KAI MIA MIKRH DIOR8WSH!!! DEN EINAI 8ESSALIKH ALLA MONO KARDITSIWTIKH!! THN FTIAXNOUME MONO EMEIS STHN KARDITSA!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: MPATZINA!!!
      Από: Ρούλα  2 / 3 / 2005
      Παρότι κατάγομαι από την Καρδίτσα και θα μου άρεσε να συμφωνήσω μαζί σου, πρέπει να σε πληροφορήσω ότι η μπατζίνα φτιάχνεται, ολόιδια ή με μικρές αλλαγές, και σε άλλα μέρη. Για παράδειγμα, η πεθερά μου από τη Λαμία την ονομάζει "μαμαλίγκα". Όσο για ελαφρύ πιάτο, με μισό βιτάμ, μπόλικη φέτα και λάδι από πάνω, μάλλον λιπαρό θα το χαρακτήριζα. Πάντως ακόμη καλύτερη (και λιπαρότερη) είναι η έκδοση της μαμάς μου που κόβει καρδιτσιώτικο λουκάνικο (χωριάτικο με πράσο ή/και πορτοκάλι) σε χοντρές φέτες και το μπήγει στο χυλό. Αρέσει περισσότερο και στον κρεατοφάγο άνδρα μου. Δοκιμάστε το!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.