Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Mπατζίνα Θεσσαλική
Υλικά
- 3 αυγά
- 1 μέτριο κολοκυθάκι
- Μισό βιτάμ
- 2 ποτήρια γάλα
- Λίγο λάδι
- Αλάτι
- 3 κούπες τυρί φέτα καλής ποιότητας
- Αλεύρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε μια βαθιά λεκάνη, ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα το βιτάμ το οποίο προηγουμένως θα έχουμε αφήσει έξω από το ψυγείο ώστε να μαλακώσει πολύ, λίγο αλάτι και το κολοκυθάκι το οποίο θα έχουμε πρώτιστα περάσει από τον τρίφτη.
- Ανακατεύουμε τα υλικά μας και κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι σε μικρές ποσότητες, ώστε να δημιουργηθεί μια μάζα σαν κουρκούτι, δηλαδή όχι σκληρή, αλλά ούτε και να ''τρέχει''.
- Αλείφουμε λάδι σε τετράγωνο ταψί, ρίχνουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με τυρί και ''στάζουμε'' ψιλές λωρίδες από λάδι.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Η ποσότητα του τυριού, μπορεί να είναι και περισσότερη αναλόγως την προτίμηση του καθενός. Αλλά επιμένω ότι το τυρί πρέπει να έχει τέλεια γεύση, γιατί αυτό είναι που δίνει τη νοστιμιά.
Τρώγεται φυσικά με τα χέρια και αν κρίνω από όσους την έχουν δοκιμάσει, μετά μανίας.
Τη συνταγή συνιστά: η Ελενα
|
|