Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: ALIKI 29 / 12 / 2006
Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ, ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟ
ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΣΤΟΝ ΧΥΛΟ, ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ
ΑΡΩΜΑ!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ Σ. 10 / 4 / 2007
Συμφωνώ, το θέλει το κρεμμυδάκι του, και φρέσκο και χλωρό.
Επίσης, βάζω και λίγη τριμμένη φρυγανιά για να τραβήξει υγρά.
Άντε, και καλή μας όρεξη!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: παραλλαγή
Από: kate_hungry 24 / 3 / 2007
Η συνταγή είναι πολύ καλή!!!
Εγώ όμως είμαι λάτρης του φρεσκοκομμένου βασιλικού
και πράγματι αν αντικαταστήσεις τον μαϊντανό γίνονται όνειρο...
ωσάν την Μυτιλήνη που πρωτοδοκίμασα!
Και μιας και σχολιάζω που σχολιάζω ας πω και 2
Τips:
1)Μόλις τρίψουμε τα κολοκύθια τ` αλατίζουμε και τα στύβουμε
με τα χεράκια μας.
2)Αν είναι ακόμα υδαρής η ζύμη μας προσθέτουμε γαλέτα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Κολοκυθοκεφτέδες με χαλούμι
Από: zoum 21 / 6 / 2007
Υλικά:
1 κιλό κολοκυθάκια
150-200γρ χαλούμι χοντροτριμμένο
50γρ.φέτα τριμμένη
2 αβγά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
αλεύρι κοινό,να γίνει πηχτός χυλός
1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
φρέσκο πιπέρι
λίγο θυμάρι ξερό
λίγο ξερό εστραγκόν ή ρίγανη
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη ή υα ψιλοκόβουμε.Τα
βάζουμε σε τρυπητό,τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε
τουλάχιστον για 1/2 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.Κατόπιν τα
στραγγίζουμε με τα χέρια μας,τα τοποθετούμε σε
λεκανίτσα,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι σιγά
σιγά.Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε το λάδι να κάψει σε
μέτρια φωτιά.Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν,τους
τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν τα πολλά λάδια και
σερβίρουμε ζεστούς.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Από: Αθηνα 4 / 7 / 2007
Μπορουμε αραγε να τους κανουμε ψητους για να γλυτωσουμε τα
τηγανιτα;Εχει δοκιμασει κανεις;Υπαρχει κανενα κολπο;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Από: Αντιγόνη 5 / 7 / 2007
Όχι, αν το μείγμα έχει μορφή χυλού. Ψητά κεφτεδοειδή μπορούν να
γίνουν μόνο όταν το μείγμα είναι σφιχτό, πράγμα που σημαίνει ότι
δεν θα απλώσουν στο ταψί. Π.χ. οι κλασσικοί κεφτέδες, γίνονται
και ψητοί και τηγανιτοί. Εναλλακτική λύση, είναι να τους ψήσεις
σε μορφή...πίτας. Δηλαδή να στρώσεις όλο το μείγμα στο ταψάκι
σου και να το ψήσεις. Αν θυμάμαι καλά, το είχε επιχειρήσει μία
κοπέλα εδώ στο hungry.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|