www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κολοκυθοκεφτέδες


Υλικά

  • 4-5 μεγάλα κολοκύθια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • 1 1/2 κούπα αλμυρό τυρί τριμμένο
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα



Ετοιμασία

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη.
  2. Τα ανακατεύουμε με το τυρί, τα αυγά το μαϊντανό και προσθέτουμε όσο αλεύρι πάρει ώστε να γίνει ένας χυλός όχι πολύ πηχτός.
  3. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και τηγανίζουμε κουταλιά-κουταλιά σε καυτό λάδι μέχρι οι κολοκυθοκεφτέδες μας να ροδίζουν.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Τη συνταγή συνιστά: η ΕΛΛΗ (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: ALIKI  29 / 12 / 2006
    Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ, ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΣΤΟΝ ΧΥΛΟ, ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΡΩΜΑ!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ Σ.  10 / 4 / 2007
      Συμφωνώ, το θέλει το κρεμμυδάκι του, και φρέσκο και χλωρό. Επίσης, βάζω και λίγη τριμμένη φρυγανιά για να τραβήξει υγρά. Άντε, και καλή μας όρεξη!!!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: παραλλαγή
    Από: kate_hungry  24 / 3 / 2007
    Η συνταγή είναι πολύ καλή!!!
    Εγώ όμως είμαι λάτρης του φρεσκοκομμένου βασιλικού
    και πράγματι αν αντικαταστήσεις τον μαϊντανό γίνονται όνειρο... 
    ωσάν την Μυτιλήνη που πρωτοδοκίμασα!
    Και μιας και σχολιάζω που σχολιάζω ας πω και 2 
    
    Τips:
    1)Μόλις τρίψουμε τα κολοκύθια τ` αλατίζουμε και τα στύβουμε 
    με τα χεράκια μας.
    2)Αν είναι ακόμα υδαρής η ζύμη μας προσθέτουμε γαλέτα. 
     
    
    
    
        

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Κολοκυθοκεφτέδες με χαλούμι
    Από: zoum  21 / 6 / 2007
    Υλικά:
    1 κιλό κολοκυθάκια
    150-200γρ χαλούμι χοντροτριμμένο
    50γρ.φέτα τριμμένη
    2 αβγά
    1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
    αλεύρι κοινό,να γίνει πηχτός χυλός
    1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
    ελάχιστο αλάτι
    φρέσκο πιπέρι
    λίγο θυμάρι ξερό
    λίγο ξερό εστραγκόν ή ρίγανη
    λάδι για το τηγάνισμα
    Εκτέλεση:
    Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη ή υα ψιλοκόβουμε.Τα 
    βάζουμε σε τρυπητό,τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε 
    τουλάχιστον για 1/2 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.Κατόπιν τα 
    στραγγίζουμε με τα χέρια μας,τα τοποθετούμε σε 
    λεκανίτσα,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι σιγά 
    σιγά.Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε το λάδι να κάψει σε 
    μέτρια φωτιά.Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν,τους 
    τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν τα πολλά λάδια και 
    σερβίρουμε ζεστούς.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Κολοκυθοκεφτέδες με χαλούμι
      Από: zoum  21 / 6 / 2007
      Στα υλικά προσθέτετε και λίγο ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
    Από: Αθηνα  4 / 7 / 2007
    Μπορουμε αραγε να τους κανουμε ψητους για να γλυτωσουμε τα τηγανιτα;Εχει δοκιμασει κανεις;Υπαρχει κανενα κολπο;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
      Από: Αντιγόνη  5 / 7 / 2007
      Όχι, αν το μείγμα έχει μορφή χυλού. Ψητά κεφτεδοειδή μπορούν να 
      γίνουν μόνο όταν το μείγμα είναι σφιχτό, πράγμα που σημαίνει ότι 
      δεν θα απλώσουν στο ταψί. Π.χ. οι κλασσικοί κεφτέδες, γίνονται 
      και ψητοί και τηγανιτοί. Εναλλακτική λύση, είναι να τους ψήσεις 
      σε μορφή...πίτας. Δηλαδή να στρώσεις όλο το μείγμα στο ταψάκι 
      σου και να το ψήσεις. Αν θυμάμαι καλά, το είχε επιχειρήσει μία 
      κοπέλα εδώ στο hungry. 

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.