www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κρητική Βασιλόπιτα


Υλικά

  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι βούτυρο γάλακτος
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 3 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι του κρασιού ανάλατα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 3 ποτήρια αλεύρι



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Στο χυμό του πορτοκαλιού διαλύουμε το μπαίκιν πάουντερ, το ρίχνουμε στο βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά μας μέχρι η ζύμη μας να γίνει αφράτη.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, κοσκινίζουμε λίγο αλεύρι πάνω από του βούτυρο, ρίχνουμε μέσα την ζύμη μας και ψήνουμε στους 180°C για μισή ώρα περίπου.
Πριν βάλουμε την βασιλόπιτα στο φούρνο με τα αμύγδαλα κομμένα στην μέση κάνουμε σχέδια πάνω της, π.χ. την χρονιά.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ
    Από: FANI   12 / 12 / 2003
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΖΥΜΗ, Ή ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Κρητική Βασιλόπιτα
    Από: Ευχούλα  11 / 1 / 2006
    Την πρωτοχρονιά έφτιαξα αυτή τη βασιλόπιτα και πραγματικά ήταν πολυ καλή. Να επισημάνω ότι το αλεύρι που έβαλα ήταν φαρίνα. Επίσης, πρόσθεσα μία βανίλια και τρούφα η οποία έλιωσε και εκτός από τη γεύση, έδωσε και χρώμα στην βασιλόπιτα (δηλ. το εσωτερικό της βασιλόπιτας ήταν πουά).
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.