Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κρητική Βασιλόπιτα
Υλικά
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι βούτυρο γάλακτος
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 6 αυγά
- 3 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ
- 1 ποτήρι του κρασιού ανάλατα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
- 3 ποτήρια αλεύρι
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Στο χυμό του πορτοκαλιού διαλύουμε το μπαίκιν πάουντερ, το ρίχνουμε στο βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά μας μέχρι η ζύμη μας να γίνει αφράτη.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, κοσκινίζουμε λίγο αλεύρι πάνω από του βούτυρο, ρίχνουμε μέσα την ζύμη μας και ψήνουμε στους 180°C για μισή ώρα περίπου.
Πριν βάλουμε την βασιλόπιτα στο φούρνο με τα αμύγδαλα κομμένα στην μέση κάνουμε σχέδια πάνω της, π.χ. την χρονιά.
|
|