Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κουραμπιέδες με φουντούκια
Υλικά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 700 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1/2 κιλό φρέσκο βούτυρο
- 4 βανίλιες
- 250 γρ. ξεφλουδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
- Λίγο ανθόνερο
- Αχνη για πασπάλισμα
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 1/2 ώρα περίπου, προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 15 λεπτά περίπου (να λιώσει καλά η ζάχαρη).
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, τα φουντούκια και λίγο-λίγο το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας μικρούς και φουσκωτούς, τους βάζουμε σε ταψί που το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε με την άχνη.
|
|