Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπακλαβάς με σταφίδες
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλα για μπακλαβά
- 1 κουταλιά βούτυρο
- Για την γέμιση:
- 1/2 κιλό σταφίδες κορίνθου (πλυμένες και στεγνές)
- 1 κούπα καρύδια τριμμένα
- 1/2 κούπα σουσάμι
- 1 κούπα λάδι
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι γαρίφαλο
- Για το σιρόπι:
- 3 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα μέλι
- 3 κούπες νερό
|
|
Ετοιμασία
Σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το μέλι και την ζάχαρη να βράσουν μέχρι να γίνουν σιρόπι.
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τα καρύδια, τις σταφίδες, το σουσάμι, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο, βουτυρώνουμε, στρώνουμε ένα φύλλο για 4 φορές.
Μετά βουτυρώνουμε βάζουμε μια στρώση με καρύδια, ένα φύλλο, βουτυρώνουμε, μια στρώση καρύδια, κρατώντας 6 φύλλα για το τέλος τα οποία θα βάλουμε χωρίς γέμιση όπως στην αρχή (μόνον βουτυρωμένα).
Κόβουμε το γλυκό μας "μπακλαβαδωτά", περιχύνουμε με το λάδι και το βούτυρο που έμεινε, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Οταν κρυώσει ο μπακλαβάς τον περιχύνουμε με χλιαρό σιρόπι, τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε για μερικές ώρες.
|
|