www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παστάκια με ανανά


Υλικά

  • Για το κέικ:
    • 125 γρ. βούτυρο
    • 1/2 κούπα ζάχαρη
    • 4 κουταλάκια κακάο
    • 1 κούπα αλεύρι
  • Για την κρέμα:
    • 450 γρ. ανανά από κονσέρβα
    • 1 1/2 κουταλάκι ζελατίνα
    • 1/4 της κούπας νερό
  • Για την επικάλυψη:
    • 200 γρ. κουβερτούρα
    • 1 κουταλιά ινδοκάρυδο
    • 30 γρ. βούτυρο



Ετοιμασία

Κέικ:
  1. Λιώνουμε το βούτυρο, το βάζουμε στο μίξερ, προσθέτουμε την ζάχαρη και δουλεύουμε τα υλικά μας.
  2. Μόλις γίνουν αφράτα προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε.
  3. Αλευρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά περίπου και το αφήνουμε να κρυώσει.
Γέμιση:
  1. Βάζουμε το νερό σε μπεν μαρί και διαλύουμε την ζελατίνα.
  2. Χτυπάμε τον ανανά στο μπλέντερ και προσθέτουμε το νερό με την ζελατίνα και αφήνουμε να κρυώσει
  3. Απλώνουμε την γέμιση πάνω από το κέικ, σκεπάζουμε το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί η επικάλυψη.
Επικάλυψη:
  1. Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την σοκολάτα, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το βούτυρο λιωμένο και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.
  2. Απλώνουμε την επικάλυψη πάνω από το γλυκό μας, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.