Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παστάκια με ανανά
Υλικά
- Για το κέικ:
- 125 γρ. βούτυρο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 4 κουταλάκια κακάο
- 1 κούπα αλεύρι
- Για την κρέμα:
- 450 γρ. ανανά από κονσέρβα
- 1 1/2 κουταλάκι ζελατίνα
- 1/4 της κούπας νερό
- Για την επικάλυψη:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 1 κουταλιά ινδοκάρυδο
- 30 γρ. βούτυρο
|
|
Ετοιμασία
Κέικ:
- Λιώνουμε το βούτυρο, το βάζουμε στο μίξερ, προσθέτουμε την ζάχαρη και δουλεύουμε τα υλικά μας.
- Μόλις γίνουν αφράτα προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε.
- Αλευρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά περίπου και το αφήνουμε να κρυώσει.
Γέμιση:
- Βάζουμε το νερό σε μπεν μαρί και διαλύουμε την ζελατίνα.
- Χτυπάμε τον ανανά στο μπλέντερ και προσθέτουμε το νερό με την ζελατίνα και αφήνουμε να κρυώσει
- Απλώνουμε την γέμιση πάνω από το κέικ, σκεπάζουμε το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί η επικάλυψη.
Επικάλυψη:
- Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την σοκολάτα, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το βούτυρο λιωμένο και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.
- Απλώνουμε την επικάλυψη πάνω από το γλυκό μας, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο.
|
|