Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παστάκια με σταφίδες
Υλικά
- Για το κέικ:
- 60 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα αλεύρι
- 1 κουταλάκι νες καφέ
- 1 κουταλάκι κακάο
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 2/3 της κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
- Για την κρέμα:
- 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
- 30 γρ. βούτυρο
- 1/4 της κούπας ινδοκάρυδο
- 1/2 κούπα σταφίδες ψιλοκομμένες
- 2 κουταλάκια ρούμι
- Για την επικάλυψη:
|
|
Ετοιμασία
Κέικ:
- Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για μερικά λεπτά, προσθέτουμε την ζάχαρη και τις βανίλιες και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά μας.
- Μόλις γίνουν αφράτα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το αλεύρι λίγο-λίγο, το κακάο, τον καφέ και την σοκολάτα λιωμένη (σε μπεν μαρί).
- Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά μας προσθέτουμε τα καρύδια.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί (όχι στρογγυλό, στρώνουμε λαδόκολλα, ξαναβουτυρώνουμε, ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Γέμιση:
- Βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνέχεια.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες, το ινδοκάρυδο και το ρούμι.
- Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει και την απλώνουμε πάνω από το κέικ.
Επικάλυψη: Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα, σκεπάζουμε το γλυκό μας και το αφήνουμε στο ψυγείο.
|
|