Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο
Υλικά
- 1 1/2 κιλό αρνάκι (μπούτι)
- 1 κιλό πατάτες
- Σκόρδο
- Λεμόνι
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ξηρός -Ερυθρός ημίγλυκος
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας.
- Το τρυπάμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία και βάζουμε μέσα τα σκόρδα.
- Αλείφουμε το κρέας με τον χυμό του λεμονιού, το αλατιπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ταψί.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με το κρέας.
- Ρίχνουμε το λάδι ή το λιωμένο βούτυρο πάνω στο φαγητό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο) για 1 1/2 ώρα περίπου.
|
|