Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ροζέδες Κυθήρων
Υλικά
- 640 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
- 320 γρ. ζάχαρη
- 160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 160 γρ. μέλι
- 160 γρ. νερό
- 1 κουταλιά κανελογαρίφαλο (μίγμα τριμμένης κανέλας και τριμμένου γαρύφαλλου)
- Λίγο ανθόνερο
- Αχνη για πασπάλισμα
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μεγάλο σκεύος (εκτός από το ανθόνερο και την άχνη) και δουλεύομε το μίγμα μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
- Κόβουμε μικρά κομματάκια, τα πλάθουμε και τους δίνουμε το σχήμα των κουραμπιέδων.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε τους ροζέδες σε απόσταση τον έναν από τον άλλο και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Αφού κρυώσουν τελείως, τους γυρίζουμε (μαζί με την λαδόκολλα) ανάποδα, βρέχουμε με ένα υγρό σφουγγαράκι την κόλλα και αφήνουμε να ξεκολλήσουν οι ροζέδες.
- Βουτάμε τα χέρια μας στο ανθόνερο, τυλίγουμε έναν-έναν τους ροζέδες στην άχνη και τους τοποθετούμε σε ταψιά (να μην ακουμπάει ο ένας με τον άλλο) και τους αφήνουμε μία μέρα τουλάχιστον.
Αν τους τοποθετήσουμε σε κλειστά σκεύη διατηρούνται για αρκετό καιρό φρέσκοι.
|
|