Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τρουφάκια με ινδοκάρυδο
Υλικά
- 380 γρ. άσπρη σοκολάτα
- 1/4 της κούπας γάλα εβαπορέ
- 1 κουταλιά λικέρ με άρωμα ινδοκάρυδου
- 1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/4 της κούπας φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα ινδοκάρυδο
|
|
Ετοιμασία
- Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την σοκολάτα, προσθέτουμε το γάλα (ζεστό), το λικέρ το ξύσμα πορτοκαλιού, τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και βάζουμε το μίγμα μας στο ψυγείο.
- Σε ένα τηγανάκι καβουρδίζουμε τα φιστίκια με το ινδοκάρυδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Με τα χέρια μας παίρνουμε λίγο-λίγο από το μίγμα, πλάθουμε μπαλάκια ίδιου μεγέθους περίπου, τα κυλάμε στο ινδοκάρυδο, τα βάζουμε στα ειδικά χαρτάκια για κεράσματα και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
|
|