www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τσηζκαίηκ με πορτοκάλι


Υλικά

  • Για την βάση:
    • 100 γρ. μπισκότα σοκολάτας ψιλοκομμένα
    • 70 γρ. βούτυρο λιωμένο
    • 1/2 κουταλιά ζάχαρη
    • Το ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
    • Για την κρέμα: 1/2 κούπα κρέμα γάλατος
    • 150 γρ. άσπρη σοκολάτα
    • 500 γρ. κόττατζ τσηζ
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
    • 1/4 χυμό πορτοκαλιού
    • 2 αυγά
    • 1 βανίλια
  • Για επικάλυψη:
    • 50 γρ. βούτυρο
    • 1 1/2 κούπα άχνη
    • 4 κουταλάκια χυμό πορτοκάλι
    • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού



Ετοιμασία

Βάση:
  1. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα μπισκότα, την ζάχαρη, το βούτυρο και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  2. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για τάρτες με αφαιρούμενη βάση, στρώνουμε τον πάτο με λαδόκολλα (για φούρνο), βουτυρώνουμε, ρίχνουμε το μίγμα, το πιέζουμε να στρώσει στον πάτο και τα πλαϊνά και την βάζουμε στο ψυγείο.
Κρέμα:
  1. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε καλά με την κρέμα γάλακτος.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με την ζάχαρη, προσθέτουμε σιγά-σιγά την σοκολάτα (συνεχίζοντας το χτύπημα), τα αυγά ένα ένα, την βανίλια, τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα στην φόρμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
Επικάλυψη:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο, προσθέτουμε την ζάχαρη σιγά-σιγά, το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού.
  2. Οταν κρυώσει το γλυκό μας το καλύπτουμε με την κρέμα πορτοκαλιού και το βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.