Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ταχινοσαλάτα
Υλικά
- 3/4 φλυτζανιού ταχίνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουτάλι άσπρο ξίδι
- Χυμός ενός λεμονιού
- 1/2 φλυτζάνι νερό
- 1/2 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
- 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
|
|
Ετοιμασία
- Λιώνουμε το σκόρδο με το αλάτι.
- Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ και το χτυπάμε με το μίξερ γερά. Αυτό το αρχικό χτύπημα κάνει πιο ελαφριά την δυνατή γεύση του.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το ξύδι συνεχίζοντας να χτυπάμε.
- Προσθέτουμε λεμόνι εναλλάξ με νερό - για να γίνει καλής συνεκτικότητας η κρέμα.
(Προσθέτουμε αρκετό λεμόνι ώσπου να γίνει πολύ πηχτό πριν προσθέσουμε νερό. Ετσι
μπορούμε να ρυθμίσουμε καλύτερα την γεύση και το πόσο ρευστή τη θέλουμε).
- Προσθέτουμε αλάτι όσο θέλουμε και εφόσον χρειάζεται για την γεύση ρίχνουμε και παραπάνω λεμόνι.
- Ανακατεύουμε στην σαλάτα το κύμινο και τον μαϊντανό και βάζουμε στο ψυγείο.
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Βασιλοπούλου
|
|