Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Υλικά
- 1 κούπα λάδι
- 2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
- 3 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- Κανέλα (1 ξύλο)
- 10 καρφιά γαρίφαλο
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα
- Προαιρετικά:
- 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
- 1/2 κούπα ξανθές σταφίδες
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε το νερό σε ένα σκεύος, διαλύουμε την ζάχαρη, προσθέτουμε τα γαρίφαλα, την κανέλα (ξύλο) και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Μόλις το σιμιγδάλι καβουρντιστεί ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου και σβήνουμε την φωτιά.
- Σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας την κατσαρόλα (χωρίς να την τραβήξουμε από την φωτιά) και αφήνουμε τον χαλβά για άλλα 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες (προαιρετικά), ανακατεύουμε και τον σκεπάζουμε πάλι.
- Οταν πιει όλο το νερό είναι έτοιμος.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
|
|