Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κέικ με δυόσμο
Υλικά
- 2 ποτήρια κασέρι τριμμένο
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
- 2 κουταλιές δυόσμο τριμμένο
- 2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
- 4 αυγά
|
|
Ετοιμασία
- Σε μια λεκανίτσα δουλεύουμε καλά το βούτυρο και προσθέτουμε τα αυγά.
- Προσθέτουμε το τυρί, τον δυόσμο και αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει το μπέκιν πάουντερ και συνεχίζουμε να δουλεύουμε καλά.
- Αλευρώνουμε μία φόρμα, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, προσθέτουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170°C φούρνο μέχρι να γίνει το κέικ μας (50 λεπτά περίπου).
Είναι μια παραδοσιακή Κυπριακή συνταγή. Είναι εμφανής η έλλειψη ζάχαρης, πρόκειται για αλμυρό κέικ (άσχετο αν το συμπεριλάβαμε στα γλυκά) και σερβίρεται συνήθως σαν ορεκτικό.
|
|