Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αμυγδαλόπιτα
Υλικά
- 10 αυγά
- 650 γρ. ζάχαρη
- 1.300 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
- 1 κούπα βούτυρο γάλακτος
- 12 φύλλα μπακλαβά (περίπου 350 γρ.)
- 1 κούπα μαρμελάδα βερίκοκο, ροδάκινο ή φράουλα
- Λίγη κανέλα
- Λίγη άχνη
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε σε μία λεκάνη καλά τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι το μίγμα μας να γίνει αφράτο.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα στην λεκάνη και την μαρέγκα (με προσοχή) και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
- Καίμε το βούτυρο και αλείφουμε ένα ταψί.
- Στρώνουμε στο ταψί 4 φύλλα και βουτυρώνουμε ανάμεσά τους.
- Προσθέτουμε από πάνω το μισό μίγμα, βάζουμε 2 φύλλα (βουτυρωμένα μεταξύ τους) και συνεχίζουμε με την μαρμελάδα.
- Πάνω από την μαρμελάδα βάζουμε 2 φύλλα (βουτυρωμένα μεταξύ τους) και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα που τα βουτυρώνουμε μεταξύ τους πολύ καλά.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει, την κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με την κανέλα και την άχνη.
|
|