Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Καρυδόπιτα
Υλικά
- 10 αυγά
- 10 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
- 10 κουταλιές ζάχαρη
- 10 κουταλιές σιμιγδάλι
- 10 κουταλιές καρύδια κοπανισμένα
- Λίγο βούτυρο
- Για το σιρόπι:
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε σε μία λεκάνη καλά τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι το μίγμα μας να γίνει αφράτο.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε προσεκτικά στην λεκάνη μας.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα καρύδια δουλεύοντας συνεχώς το μίγμα μας και το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε το γλυκό μας στους 200°C για 50 λεπτά περίπου.
Σιρόπι: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη, τα ανακατεύουμε καλά και αφού βράσουν για 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε τις βανίλιες και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιχύνουμε το γλυκό μας.
|
|