Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Λεμονόπιτα
Υλικά
- Για την βάση:
- 250 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα digestive
- 75 γρ. λιωμένο βούτυρο
- Για την γέμιση:
- 2 αυγά
- 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
- Ξύσμα δύο λεμονιών
- 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
- 10 γρ. ζελατίνα σε σκόνη
- Για γαρνίρισμα:
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- Φέτες λεμονιού
|
|
Ετοιμασία
Βάση:
Ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα με το βούτυρο, απλώνουμε το μίγμα σε ένα σκεύος για τάρτες, το πιέζουμε (να καλύψουμε τα πλαϊνά) και το βάζουμε στο ψυγείο.
Γέμιση:
- Χτυπάμε σε μία λεκάνη καλά τους κρόκους των αυγών και προσθέτουμε το γάλα και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε μέσα ένα φλιτζάνι με 3 κουταλιές νερό στο οποίο έχουμε ρίξει την ζελατίνα και μόλις λιώσει την ρίχνουμε προσεκτικά στο μίγμα μας.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά με προσοχή.
- Αδειάζουμε την γέμιση πάνω στην βάση, την απλώνουμε καλά, αφήνουμε την λεμονόπιτα στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου και μετά την βγάζουμε σε μία πιατέλα.
Γαρνίρισμα:
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Γαρνίρουμε το κέντρο της λεμονόπιτας με την σαντιγί και λεπτά φετάκια λεμονιού.
(Αν είναι μοσχολέμονα ακόμη καλύτερα).
|
|