Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παγωμένο (κορμός)
Υλικά
- 1 πακέτο βούτυρο
- 1 κουτί κακάο
- 1 σακουλάκι άχνη
- 2 βανίλιες
- 4-5 πακέτα τετράγωνα μπισκότα
- Γάλα εβαπορέ
- 1 αυγό (προαιρετικά)
- 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
|
|
Ετοιμασία
- Αφήνουμε το βούτυρο για 2 ώρες έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει.
- Σε μία λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.
- Ρίχνουμε το κακάο και την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες (το αυγό και τα καρύδια) και χτυπάμε ακόμη λίγο το μίγμα.
- Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε το γάλα με λίγο νερό και βουτάμε λίγα-λίγα τα μπισκότα για 1-2 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν), τα σπάμε με το χέρι μας σε τέσσερα κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
- Κόβουμε μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο, βάζουμε μέσα το μίγμα μας και τα τυλίγουμε (σαν σαλάμι).
- Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για μερικές ώρες.
Το γλυκό αυτό λέγεται και κορμός. Δεν είναι όμως το ίδιο με τον κορμό που γνωρίζουμε στα ζαχαροπλαστεία.
|
|