Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Βερίκοκα με γρεναδίνη
Υλικά
- 80 γρ. ζάχαρη
- 0,6 του λίτρου κρασί άσπρο
- 2 κουταλιές γρεναδίνη
- 12 βερίκοκα
- Ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
- Προαιρετικά: Κρέμα σαντιγί
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρασί με την ζάχαρη (σε χαμηλή φωτιά) και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την γρεναδίνη και το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
- Σε ζεματιστό νερό βουτάμε για μισό λεπτό τα βερίκοκα, τα στραγγίζουμε, τα καθαρίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά περίπου (να μαλακώσουν) και τα βγάζουμε σε μία πιατέλα με τρυπητή κουτάλα.
- Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει περίπου το μισό (5 λεπτά περίπου).
- Ρίχνουμε το σιρόπι μας πάνω από τα βερίκοκα και όταν κρυώσουν βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
- Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε στο σιρόπι τα φιστίκια και αν θέλουμε γαρνίρουμε με σαντιγί.
|
|