www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Βερίκοκα με γρεναδίνη


Υλικά

  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 0,6 του λίτρου κρασί άσπρο
  • 2 κουταλιές γρεναδίνη
  • 12 βερίκοκα
  • Ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
  • Προαιρετικά: Κρέμα σαντιγί



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρασί με την ζάχαρη (σε χαμηλή φωτιά) και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την γρεναδίνη και το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  2. Σε ζεματιστό νερό βουτάμε για μισό λεπτό τα βερίκοκα, τα στραγγίζουμε, τα καθαρίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά περίπου (να μαλακώσουν) και τα βγάζουμε σε μία πιατέλα με τρυπητή κουτάλα.
  3. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει περίπου το μισό (5 λεπτά περίπου).
  4. Ρίχνουμε το σιρόπι μας πάνω από τα βερίκοκα και όταν κρυώσουν βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
  5. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε στο σιρόπι τα φιστίκια και αν θέλουμε γαρνίρουμε με σαντιγί.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.