Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μαρέγκες καρυδιού με νεκταρίνια
Υλικά
- Μαρέγκες:
- 3/4 της κούπας ζάχαρη
- 1/4 της κούπας αλεύρι
- 1 κούπα αλεσμένα καρύδια
- 3 ασπράδια αυγών
- Γέμιση:
- 0,3 λίτρου κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- Λίγη κανέλα
- Λίγο γαρίφαλο σε σκόνη
- Για γαρνίρισμα:
- 20 γρ. καρύδια ψιλοτριμμένα
- 2-3 νεκταρίνια κομμένα σε κομματάκια
|
|
Ετοιμασία
Μαρέγκες:
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών στο μίξερ και μόλις γίνουν μαρέγκα προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα καρύδια και το προσθέτουμε στην μαρέγκα.
- Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί, το στρώνουμε με λαδόχαρτο, ξαναβουτυρώνουμε και σχηματίζουμε στο ταψί τέσσερεις (ή πέντε) μαρέγκες, βαθουλώνουμε λίγο το κέντρο τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να σφίξουν (αν δεν χωράνε χρησιμοποιούμε και δεύτερο ταψί).
- Αφήνουμε τις μαρέγκες για 5 λεπτά περίπου, τις ξεκολλάμε από το λαδόχαρτο και όταν κρυώσουν βάζουμε την γέμιση στο κέντρο κάθε μαρέγκας και γαρνίρουμε με τα καρύδια και τα νεκταρίνια.
Γέμιση:
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και όταν γίνει αφράτη προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
|
|