Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πουτίγκα με βερίκοκα
Υλικά
- 75 γρ. ζάχαρη
- 75 γρ. βούτυρο
- 1-2 αυγά
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 25 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
- 3 κουταλιές γάλα
- Αχνη
- 350 γρ. βερίκοκα
- 2 κουταλιές μέλι
- Ξύσμα ενός λεμονιού
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τα βερίκοκα, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους, τα βάζουμε σε ένα σκεύος (όχι πολύ ρηχό) χωρητικότητας 1 λίτρου και τα περιχύνουμε με το μέλι και το ξύσμα λεμονιού.
- Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει και το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα αυγά και εναλλάξ το αλεύρι, τα αμύγδαλα και το γάλα.
- Μόλις το μίγμα μας γίνει ένας αφράτος χυλός το ρίχνουμε πάνω από τα βερίκοκα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου.
- Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη.
|
|