www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πουτίγκα με βερίκοκα


Υλικά

  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 1-2 αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 25 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
  • 3 κουταλιές γάλα
  • Αχνη
  • 350 γρ. βερίκοκα
  • 2 κουταλιές μέλι
  • Ξύσμα ενός λεμονιού



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τα βερίκοκα, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους, τα βάζουμε σε ένα σκεύος (όχι πολύ ρηχό) χωρητικότητας 1 λίτρου και τα περιχύνουμε με το μέλι και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει και το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο.
  3. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα αυγά και εναλλάξ το αλεύρι, τα αμύγδαλα και το γάλα.
  4. Μόλις το μίγμα μας γίνει ένας αφράτος χυλός το ρίχνουμε πάνω από τα βερίκοκα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου.
  5. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.