Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χαλβάς Φαρσάλων
Υλικά
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 πακέτο νεσεστέ
- 8 ποτήρια νερό
- Καρύδια (προαιρετικά)
|
|
Ετοιμασία
- Ρίχνουμε την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα καραμελέ.
- Διαλύουμε το νεσεστέ με το νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι τα υλικά μας να πάρουν το χρώμα του χαλβά.
- Ρίχνουμε το μίγμα μας σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και ψήνουμε στο φούρνο για πέντε λεπτά για να πάρει χρώμα.
Τη συνταγή συνιστά: ο Δημήτρης Τσιάφος
|
|