Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αμυγδαλόπιτα
Υλικά
- 350 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 3 φρυγανιές κοπανισμένες
- 300 γρ. ζάχαρη
- 8 αυγά
- 1 1/2 κουταλάκι μπαίκιν
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
- Λίγο αλάτι
- Σιρόπι:
- 350 γρ. ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- Χυμό 1/2λεμονιού
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα σκεύος χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Διαλύουμε το μπαίκιν στο κονιάκ, το προσθέτουμε στο μίγμα μας και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα του λεμονιού.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα μας.
- Βουτυρώνουμε μία φόρμα με έλασμα, ρίχνουμε το γλυκό μας και ψήνουμε (μόνο από κάτω ο φούρνος) στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.
- Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
Σιρόπι:
- Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι μας και προσθέτουμε το λεμόνι.
|
|